Sorbet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sorbet, varianter, uttal och böjningar av sorbet

Sorbet synonym, annat ord för sorbet, vad betyder sorbet, förklaring, uttal och böjningar av sorbet.

Vad betyder och hur uttalas sorbet

Sorbet uttalas sorbet [-be´] och är ett substantiv -en [-be´n] -er [-e´er].

Sorbet betyder:

Ordformer av sorbet

Singular

sorbet
obestämd grundform
sorbets
obestämd genitiv
sorbeten
bestämd grundform
sorbetens
bestämd genitiv

Plural

sorbeter
obestämd grundform
sorbeters
obestämd genitiv
sorbeterna
bestämd grundform
sorbeternas
bestämd genitiv

Sorbet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Sorbet på Engelska

  • sorbet, sherbet

Hur används ordet sorbet

  1. En glassmaskin är en maskin som gör glass och sorbet. Den består av snurrande blad och kylmedel som fryser glassen. Man blandar glassmeten eller sorbetsmeten, sätter igång glassmaskinen och häller sedan i smeten. De roterande bladen lyfter glassmeten från kylmedlet vid varje varv och rör om så att kylan fördelas. På så sätt får man en krämig, mjuk konsistens som är typisk för glass och sorbet. (källa)
  2. Till skillnad från sorbet så fryses isglass stillastående. Eftersom resultatet är kompakt is, görs isglass i portionsbitar. (källa)
  3. En konditor är en person som yrkesmässigt tillverkar finare bakverk, exempelvis bakelser, tårtor, konfektyr, praliner och kakor. Konditorer kan arbeta i mindre bageri med tillhörande konditori, i butik eller på ett industribageri. En i Sverige försvinnande liten grupp är restaurangkonditorer, som i äldre tiders restaurangkök försågästerna med desserter. Idag produceras restaurangdesserter i stor utsträckning av kallskänk eller varmkök, eller köps åtminstone delvis som halv- eller helfabrikat, vilket gör det allt svårare att finna till exempel glass och sorbet som restaurangköket självt tillagat. (källa)
  4. Quenell tillagas av färserad fisk, kyckling eller annat kött, ibland tillsammans med ströbröd, med en lätt äggbindning, som vanligtvis pocheras, och kan liknas vid en mindre klimp. Förr i tiden användes queneller ofta som garnityr i soppor i haute cuisine. Idag serveras de oftast ensamma. Queneller kan även syfta på ett livsmedel som formats till en oval eller äggform, såsom glass-, sorbet- eller potatismosqueneller. Den betydelsen kommer från den ursprungliga quenellens äggform. (källa)
  5. Sorbet, från italienskans sorbetto, är en dessert gjord på fryst puré av frukt eller bär och sockerlag. Ibland ingår även äggvita, däremot inte mjölk eller grädde. Sorbet ska enligt den klassiska kokkonsten smaksättas med vin eller likör, vilket ibland förekommer. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.