Spark Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder spark, varianter, uttal och böjningar av spark

Spark synonym, annat ord för spark, vad betyder spark, förklaring, uttal och böjningar av spark.

Synonym till spark

Vad betyder och hur uttalas spark

Spark uttalas spark och är ett substantiv -en -ar  stöt med foten; få sparken bli avskedad  sparkstötting.

Ordformer av spark

Singular

spark
obestämd grundform
sparks
obestämd genitiv
sparken
bestämd grundform
sparkens
bestämd genitiv

Plural

sparkar
obestämd grundform
sparkars
obestämd genitiv
sparkarna
bestämd grundform
sparkarnas
bestämd genitiv

Spark är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Spark på Engelska

  • kick - she gave the cat a kick
  • kick sled - a sled with a high seat, propelled by kicking like a scooter

Hur används ordet spark

  1. 1.Ringa misshandel (misshandel, ringa brott) som kan ge böter eller fängelse i högst sex månader. Ringa misshandel kan bestå av en örfil, en knuff, en lättare spark, eller att slita i någons kläder. (wikipedia.org)
  2. Marconi använde gnistsändare (eng. spark transmitter) som genom en snabb följd av gnisturladdningar skapade korta radiovågspulser ungefär som man med snabbt upprepade knäppningar på en gitarrsträng kan upprätthålla en ton. Gnistsändaren kunde bara användas för telegrafi. Den avgav mycket orena signaler, vilket innebar att en sändare störde på många frekvenser. Därför förbjöds gnistsändare när bättre och renare tekniker blev tillgängliga. (wikipedia.org)
  3. Raketdrift är ett sätt att sätta ordentlig fart på saker och ting. Raketer bygger på samma princip som en ballong som man släpper ut luften ur, eller den berömda sparkåkaren på spegelblank is som börjar kasta snöbollar bakåt. En raket kastar ut massa bakåt och får därigenom fart framåt. Raketer bygger alltså på principen om att varje kraft har en motkraft och inte på lyftkraft, så som flygplan gör. Oftast är bränslet och utkastmassan samma sak, det vill säga bränslet reagerar kemiskt och frigör energi som kastar reaktionsgaserna bakåt. Alla traditionella raketer, från fyrverkeripjäser till rymdfärjan, använder denna metod. En raketmotor fungerar lika bra i rymdens vakuum som i atmosfären. (wikipedia.org)
  4. Spark (musikalbum) – ett musikalbum från Marit Larsen. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: