Sparka Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sparka, varianter, uttal och böjningar av sparka

Sparka synonym, annat ord för sparka, vad betyder sparka, förklaring, uttal och böjningar av sparka.

Synonymer till sparka

Vad betyder och hur uttalas sparka

Sparka uttalas sparka och är ett verb -de.

Sparka betyder:

Ordformer av sparka

Aktiv

sparka
infinitiv
sparkar
presens
sparkade
preteritum
sparkat
supinum
sparkande
presens particip
sparka
imperativ

Passiv

sparkas
infinitiv
sparkas
presens
sparkades
preteritum
sparkats
supinum

Perfekt particip

sparkad en
~ + subst.
sparkat ett
~ + subst.
sparkade den/det/de
~ + subst.

Sparka är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Sparka på Engelska

  • kick - the company sacked ten employees, the horse kicked backwards

Hur används ordet sparka

  1. Hörnspark är en regel inom fotboll som beskriver hur spelet återupptas då spelet stoppats på grund av att bollen kommit utanför planen. Domaren dömer hörna till det anfallande laget då det försvarande laget förpassat bollen förbi den egna förlängda mållinje (undantaget då mål görs). Hörnsparken görs genom att placera bollen på marken inom hörncirkeln och sparka den in på planen. I de befintliga 17 fotbollsreglerna har regeln för hörnspark ordningstalet sjutton (17). (wikipedia.org)
  2. Inspark är ett sätt att återuppta spelet i fotboll då spelet stoppats på grund av att bollen passerat den förlängda mållinjen (kortlinjen) efter att en anfallande spelare varit den sista att vidröra bollen. Inspark döms även om en indirekt frispark eller ett nedsläpp går i mål efter en anfallande spelare varit den sista och enda spelaren som vidrört bollen sedan spelets igångsättande (med nedsläpp eller den indirekta frisparken). Normalt är det målvakten som gör inspark genom att placera bollen på en punkt i eget målområde, ska ej förväxlas med straffområde, och sparka den in på planen. Andra spelare i laget får dock också slå insparken, det kan till exempel ske om målvakten på grund av skada har problem att sparka bollen. I de befintliga 17 fotbollsreglerna har regeln för inspark ordningstalet sexton (16). (wikipedia.org)
  3. LK (Low Kick) tillåter samma tekniker som FC, dock är det även tillåtet att sparka mot motståndaren ben (lår). Utövarna skall bära korta byxor som slutar ovanför knäleden. Herrar tävlar i bar överkropp och damerna med tätt åtsittande plagg. Skydd som bärs: Hjälm, grenskydd, skenbensskydd och fotskydd. För kvinnor även bröstskydd. (wikipedia.org)
  4. Vid bedömningen av om misshandeln är grov, ska särskilt beaktas om gärningen var livsfarlig eller om gärningsmannen tillfogat svår kroppsskada eller allvarlig sjukdom eller i övrigt visat särskild hänsynslöshet eller råhet. Grov misshandel kan utgöras av att sparka på någon som ligger, eller att flera gärningsmän angriper någon som är hjälplös. (wikipedia.org)
  5. Passning (bollsport) – att sparka, slå eller kasta en boll mellan olika spelare inom det egna laget i bollsporter (wikipedia.org)
  6. Spelet sätts igång genom att en spelare i utelaget hugger (servar med ett underhandsslag) bollen in i pärken, och innelagets pärkkarl returnerar bollen till utelaget. Hugget ska slås med handen, och pärkkarlen ska returnera bollen efter att den studsat i pärkrutan. Samtliga spelare i utelaget hugger varsin gång, om inte kas i baken uppnåtts tidigare. Pärkkarlen får även slå bollen om den rullar genom pärken. På ett (valfritt) hugg av motståndarens sju försök får pärkkarlen även sparka ut bollen. (wikipedia.org)
  7. Ryggsim är det enda av de fyra simsätten inom tävlingssimning som simmas på rygg. Tävlingsryggsim kallas även ryggcrawl och simmas på liknande sätt som vanlig crawl. En annan variant av ryggsim är livräddningsryggsim som liknar bröstsim simmat i ryggläge. I ryggcrawl tar man sig fram genom att sparka med benen och simma med armarna bakåt en i taget. (wikipedia.org)
  8. sparka – i närstrid och kampsporter detsamma som ett slag med foten eller knäet (wikipedia.org)
  9. Att sparka är i närstrid och kampsporter detsamma som ett slag med foten eller knäet. Det används i strid som angrepp. Sparkar är långsammare, men starkare än slag med handen. Sparkar är en del av grunden i många kampsporter, exempelvis wushu, karate, kickboxning, tang soo do och taekwondo. I andra kampsporter, som judo eller boxning, används inte sparkar. Det finns många olika sparkar. Ofta har samma rörelse olika namn i olika typer av kampsporter. Detta är särskilt tydligt vid jämförelse mellan västerländska och orientaliska sporter. Många hävdar att sparkar är mer effektiva i självförsvar. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.