Spefull Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder spefull, varianter, uttal och böjningar av spefull

Spefull synonym, annat ord för spefull, vad betyder spefull, förklaring, uttal och böjningar av spefull.

Synonymer till spefull

Vad betyder och hur uttalas spefull

Spefull uttalas spe|full och är ett adjektiv -t -a.

Spefull betyder:

Ordformer av spefull

Böjning (i positiv) spefull en ~ + subst. spefullt ett ~ + subst. spefulla den/det/de ~ + subst. spefulle den ~ + mask. subst.

Spefull är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet spefull

  1. Lukáš har alltid varit förälskad i Palouckýs dotter Vendulka, men lytt sina föräldrar och gift sig med en annan flicka. Hon är nu död och har efterlämnat en nyfödd dotter, så Lukáš går till Paloucký och anhåller om hans dotters hand. Fadern ger sitt samtycke men avråder ändå eftersom båda är envisa. Det förnekar de, men ett ögonblick senare råkar de i gräl därför att Vendulka inte vill bli kysst av sin tillkommande före bröllopet av hänsyn till hans avlidna hustrus minne. När de har blivit ensamma grälar de ännu hetsigare och till sist kör Vendulka ut Lukáš ur huset. Han kommer tillbaka med några ynglingar från byn och sjunger en spefull serenad, och Vendulka blir rasande på hans uppträdande att hon bestämmer sig för att flytta till sin faster Martinka. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.