Spelmaskin Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder spelmaskin, varianter, uttal och böjningar av spelmaskin

Spelmaskin synonym, annat ord för spelmaskin, vad betyder spelmaskin, förklaring, uttal och böjningar av spelmaskin.

Vad betyder och hur uttalas spelmaskin

Spelmaskin uttalas spel|mask|in och är ett substantiv.

Ordformer av spelmaskin

Singular

spelmaskin
obestämd grundform
spelmaskins
obestämd genitiv
spelmaskinen
bestämd grundform
spelmaskinens
bestämd genitiv

Plural

spelmaskiner
obestämd grundform
spelmaskiners
obestämd genitiv
spelmaskinerna
bestämd grundform
spelmaskinernas
bestämd genitiv

Spelmaskin är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet spelmaskin

  1. En spelkonsol eller spelmaskin är en typ av dator som tillverkas enkom för att spela tv-spel. Spelkonsolen strävar efter att vara så enkel att använda som möjligt, till exempel går det att använda en vanlig tv-apparat som bildskärm, och uppgradering görs i första hand av en helt ny maskin snarare än nya komponenter. Spelkonsoler kan vara både stationära och portabla.
  2. Från mitten av 1990-talet började spelkonsolerna bli mer än bara renodlade spelmaskiner, istället utvecklades de till totalmaskiner för multimedia, tidiga exempel är Amiga CD32 och Playstation, som kunde spela upp musik-cd. Den sjätte generationens konsoler startar dock med Segas sista spelmaskin, Sega Dreamcast som dock lades ned 2001 i och med att Microsofts Xbox stod för dörren. Något bättre gick det för Nintendo Gamecube som sålde medelmåttiga 21 miljoner enheter. Som nämnts tog Microsoft sig för första gången in på konsolmarknaden med sin Xbox, släppt 2002. Denna maskin kunde med tredjepartsmjukvara konverteras till ett fullfjädrat mediacenter. Vissa konsoler gjorde det även möjligt att surfa på Internet. Sonys Playstation 2 var helt dominerande i denna generation av konsoler. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.