Spelmissbruk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder spelmissbruk, varianter, uttal och böjningar av spelmissbruk

Spelmissbruk synonym, annat ord för spelmissbruk, vad betyder spelmissbruk, förklaring, uttal och böjningar av spelmissbruk.

Vad betyder och hur uttalas spelmissbruk

Spelmissbruk uttalas spel|miss|bruk och är ett substantiv.

Ordformer av spelmissbruk

Singular

spelmissbruk
obestämd grundform
spelmissbruks
obestämd genitiv
spelmissbruket
bestämd grundform
spelmissbrukets
bestämd genitiv

Spelmissbruk är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet spelmissbruk

  1. En verksamhet som i Sverige bedrivs under statligt reglerade monopol, men där avreglering ibland diskuteras, är alkoholdetaljhandel som idag enbart får bedrivas av Systembolaget. Ett liknande statligt monopol är för spel och dobbel som innehas av främst AB Svenska Spel, men även andra statliga aktörer som ATG. Upprätthållandet av dessa monopol brukar motiveras med folkhälsoskäl, då både alkohol- och spelmissbruk kan leda till stora sociala problem för individer och anhöriga som drabbas. Monopolets roll är där med att begränsa tillgängligheten och utbudet, något som marknaden vill gynna så länge det finns en efterfrågan. (källa)
  2. Spelberoende, (spelgalen) spelmissbruk, patologiskt spelande eller ludomani är ett psykologiskt eller socialt beroende av hasardspel. Det kallas även hasardspelsyndrom i psykiatriska sammanhang. Spelberoende är en form av impulskontrollstörning, liksom kleptomani och pyromani. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.