Stadsvandring Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stadsvandring, varianter, uttal och böjningar av stadsvandring

Stadsvandring synonym, annat ord för stadsvandring, vad betyder stadsvandring, förklaring, uttal och böjningar av stadsvandring.

Vad betyder och hur uttalas stadsvandring

Stadsvandring uttalas stads|vandr|ing och är ett substantiv.

Ordformer av stadsvandring

Singular

stadsvandring
obestämd grundform
stadsvandrings
obestämd genitiv
stadsvandringen
bestämd grundform
stadsvandringens
bestämd genitiv

Plural

stadsvandringar
obestämd grundform
stadsvandringars
obestämd genitiv
stadsvandringarna
bestämd grundform
stadsvandringarnas
bestämd genitiv

Stadsvandring är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stadsvandring

  1. En guidning i stadsmiljö kan kallas för stadsvandring och utföres främst till fots. En stadsvandring belyser oftast en stads historia eller kan också utgå från ett visst tema.
  2. En stadsvandring kan ses som ett forum för berättande med en stark social aspekt. Fenomenet resulterar i kunskapsförmedling, underhållning, möten mellan främlingar, utomhusvistelse samt motion. Verksamheten är inne i en utvecklingsfas där dramatisering av innehållet, nya tekniska hjälpmedel samt en förskjutning mot en mer modern historia pågår. Stadsvandringar genomförs oftast i större städer.
  3. Carina Sundqvist, Stadsvandring – ett kunskapsforum i stadens rum, magisteruppsats tillgänglig på Göteborgs stadsbibliotek (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.