Stakning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stakning, varianter, uttal och böjningar av stakning

Stakning synonym, annat ord för stakning, vad betyder stakning, förklaring, uttal och böjningar av stakning.

Vad betyder och hur uttalas stakning

Stakning uttalas stak|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av stakning

Singular

stakning
obestämd grundform
staknings
obestämd genitiv
stakningen
bestämd grundform
stakningens
bestämd genitiv

Plural

stakningar
obestämd grundform
stakningars
obestämd genitiv
stakningarna
bestämd grundform
stakningarnas
bestämd genitiv

Stakning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stakning

  1. Systemet med stavliknande pikar är idealiskt för stakning, men pikfunktionen blir ofta lidande. För isbedömning föredrar många långfärdsskridskoledare systemet med en tyngre ispik och en lättare hjälpstav. Dessa är följaktligen inte lika lämpade för stakning. (källa)
  2. Käpp är ett avlångt föremål oftast med runt eller kvadratiskt tvärsnitt, oftast av trä eller bambu, 2–3 cm tjockt och upp till ett par meter långt. En käpp kan vara naturvuxen eller tillverkad. Käppar används för en rad olika ändamål, som stöd för människor eller växter, för stakning i samband med byggnation eller alpin utförsåkning och annat. En käpp kan ingå i en konstruktion, exempelvis käpphäst. (källa)
  3. Skidorientering är orientering på skidor, förkortas Skid-OL. I skidorientering så väljer man inte en helt egen väg genom skogen utan det finns skidspår av varierande kvalité och bredd att välja mellan (även om det är tillåtet att åka utanför de markerade spåren). I skidorientering åker man i fristil men på små spår blir skäret kortare på grund av bredden, därför finns det en typisk skidorienterings-stil som är en blandning av klassisk stakning och fristil med korta steg. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.