Stal Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stal, varianter, uttal och böjningar av stal

Stal synonym, annat ord för stal, vad betyder stal, förklaring, uttal och böjningar av stal.

Vad betyder och hur uttalas stal

Stal uttalas stal se under stjäla.

Ordformer av stal

stal se under stjäla

Andra språk

Stal på Engelska

  • stole

Hur används ordet stal

  1. Ett vanligt användningsområde för gasturbinen är elektrisk kraftproduktion. En fördel är att aggregaten går snabbt att sätta upp och kan vara i drift efter bara några månader. De går också snabbt att starta och stoppa vilket gör dem lämpade för reservkraft. Som exempel har Stallbacka kraftverk i Trollhättan sådana reservkraftverk drivna av svensktillverkade GT120 turbiner från STAL som kommer upp i full effekt efter bara 8 minuter. (källa)
  2. Mannen som stal världen (Lena Ekman) 5:00. (källa)
  3. Även i Norden var mjöd en gudadryck. Oden stal det så kallade suttungamjödet från jättar och gav det till asar och män som förstår sig på att skalda. Högst upp på världsträdet Yggdrasil går geten Heidrun ur vars spenar det rinner mjöd som dricks av fallna kämpar i Valhall. (källa)
  4. Han stal en kniv på ett värdshus och höll sedan vakt vid den smala gatan La Ferronnerie, där han visste att kungens vagn skulle passera på väg från Louvren till tyghuset. Kl. 4 på morgonen den 14 maj 1610 fick Ravaillac sitt tillfälle - han hoppade upp på vagnens högra hjul och dödade kungen med två knivhugg. Ravaillac greps omedelbart och dömdes till döden. (källa)
  5. STAL, (eg. Svenska Turbinfabriks AB Ljungström), Finspång, tidigare industriföretag med tillverkning av gas- och ångturbiner bildat 1913, efter bröderna Birger och Fredrik Ljungströms konstruktion av Ljungströmturbinen. År 1916 blev STAL dotterbolag till ASEA. År 1959 slogs företaget samman med AB de Lavals Ångturbin i Stockholm och bildade Turbin AB de Laval Ljungström, som 1962 bytte namn till STAL-LAVAL Turbin AB. Efter att Asea gått samman med Brown Boveri till ABB 1988 ändrades namnet till ABB STAL AB. Detta bolag kom senare att gå samman med Alstom och idag är verksamheten uppdelad mellan Alstom (Alstom Power Sweden AB) och Siemens, (Siemens Industrial Turbomachinery AB). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.