Stampa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stampa, varianter, uttal och böjningar av stampa

Stampa synonym, annat ord för stampa, vad betyder stampa, förklaring, uttal och böjningar av stampa.

Vad betyder och hur uttalas stampa

Stampa uttalas stampa och är ett verb -de  stöta foten i marken; gunga långskepps om fartyg  stampa (på) ngt belåna ngt på pantlånekontor.

Ordformer av stampa

Aktiv

stampa
infinitiv
stampar
presens
stampade
preteritum
stampat
supinum
stampande
presens particip
stampa
imperativ

Passiv

stampas
infinitiv
stampas
presens
stampades
preteritum
stampats
supinum

Perfekt particip

stampad en
~ + subst.
stampat ett
~ + subst.
stampade den/det/de
~ + subst.

Stampa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Stampa på Engelska

  • stamp - beat time with one', s foot

Hur används ordet stampa

  1. Agenzia Nazionale Stampa Associata (Rom, Italien) (wikipedia.org)
  2. Piaff (efter franska piaffement, av piaffer, 'trava på stället', 'stampa') är en rörelse inom klassisk dressyr. Rörelsen kännetecknas av att ryttaren får hästen att utföra en taktfast hög, mycket samlad trav med kadens under knappt skönjbar förflyttning framåt, med sänkt kruppa och vikten förflyttad mot bakbenen, som befinner sig långt under hästen. Bogarna ska vara lätta och rörliga, och ryggen elastisk och mjuk. Piaff kallas ofta för trav på stället, vilket i så fall är helt korrekt då det handlar om mycket samlad trav. (wikipedia.org)
  3. Sekreterarfågel (Sagittarius serpentarius) är en rovfågel och den enda arten i både släktet Sagittarius och familjen Sagittariidae. Unikt för rovfåglar förflyttar den sig mestadels genom att stylta fram på marken med sina långa ben istället för att flyga. Sekreterarfågelns föda utgörs främst av ormar och ödlor men även små däggdjur och insekter som den dödar genom att springa ifatt dessa och stampa ihjäl dem. (wikipedia.org)
  4. Stampa var en italienskspråkig kommun i distriktet Maloja i den schweiziska kantonen Graubünden. Från och med 2010 ingår den i den då nyinrättade kommunen Bregaglia. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.