Stampning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stampning, varianter, uttal och böjningar av stampning

Stampning synonym, annat ord för stampning, vad betyder stampning, förklaring, uttal och böjningar av stampning.

Vad betyder och hur uttalas stampning

Stampning uttalas stamp|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av stampning

Singular

stampning
obestämd grundform
stampnings
obestämd genitiv
stampningen
bestämd grundform
stampningens
bestämd genitiv

Plural

stampningar
obestämd grundform
stampningars
obestämd genitiv
stampningarna
bestämd grundform
stampningarnas
bestämd genitiv

Stampning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stampning

  1. Under en kvartsfinalmatch mot England den 1 juli 2006 blev Wayne Rooney, Ronaldos lagkamrat i Manchester United, utvisad för att ha stampat försvararen Ricardo Carvalho på foten. Engelsk media spekulerade i att Ronaldo hade påverkat domaren Horacio Elizondos beslut genom att klaga aggressivt, varefter han sågs blinka till den portugisiska bänken efter Rooneys utvisning. Efter matchen försäkrade Ronaldo att Rooney var en vän och att han inte hade pressat Elizondo att utvisa Rooney. Den 4 juli klargjorde Elizondo att det röda kortet berodde på Rooneys stampning och inte på Ronaldos synpunkter på det. (källa)
  2. valkning eller tovning, ibland kallad stampning eller filtning, innebär att man pressar samman våta och varma ullfibrer så att de hakar i varandra. (källa)
  3. Han var son till Sven Persson. Svensson finns omnämnd som mästare i Sala under ämbetet i Arboga 1653–1664. Man har förmodat att han är identisk med guldsmedsmästaren Svensson som 1653 respektive 1654 fick två dryckeskannor stämplade i Sala. Kannornas liv är dekorerade med graverade ovala bildfält med framställningar av fritt sammansatta figurer och scener ur sachsaren Georgius Agricolas De re metallica kannornas motiv visar gruvarbete, stampning, vaskning, en slagruteman och är uppenbarligen avsedda att syfta på Sala silverbergverk. Mellanrummen mellan bildfälten är utfyllda av masker och bladverk i den mest avancerade barockstil som utförts på silverarbeten i Sverige. ´. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.