Standard synonym, annat ord för standard, vad betyder standard, förklaring, uttal och böjningar av standard.

Synonymer till standard

Vad betyder och hur uttalas standard

Standard uttalas stand|ard [-an´d-] och är ett substantiv -en -er.

Standard betyder:

Ordformer av standard

Singular

standard
obestämd grundform
standards
obestämd genitiv
standarden
bestämd grundform
standardens
bestämd genitiv

Plural

standarder
obestämd grundform
standarders
obestämd genitiv
standarderna
bestämd grundform
standardernas
bestämd genitiv

Standard är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Standard översättning

Engelska

standard
the standard of the hotel, have a high standard of living
standard
standard house, a standard for kitchen fittings

Hur används ordet standard

  1. Ursprungligen fanns det två typer av absint: den äkta schweiziska absinten (som var mer alkoholstark) och den vanliga absinten som främst producerades i Frankrike. Alkohol, malört, anis och fänkål ingick som standard i dessa och alla andra former av absint. Normalt är absint osötad, men sockertillsats har förekommit. Utöver detta varierade innehållet kraftigt i olika absinter från olika regioner. Absinten innehöll ofta mellan nio och femton ytterligare örter, bland annat stjärnanis, isop, koriander, lakritsrot och mynta, men malört (vars latinska namn är just Artemisia absinthium) är den viktigaste. Malörtsoljan ger tillsammans med anis och fänkål absinten dess karaktäristiska smak, men för att drastiskt minska bitterheten brukar man destillera spriten ännu en gång efter det att den har kryddats med åtminstone främst malört (Fin absint). Absint som räknas som traditionell (eller äkta) ska destilleras på det här viset. Dessutom ska den inte innehålla några konstgjorda tillsatser eller färgämnen och inte vara sötad i förväg. (wikipedia.org)
  2. International Docking Adapter – en amerikansk adapter mellan dockningssystemen APAS-95 och International Docking System Standard (wikipedia.org)
  3. Sättet att ange en belägenhetsadress är standardiserat enligt SIS standard SS 637003:2015 (wikipedia.org)
  4. Europakommissionen har infört en standard "EN 71-1:2011" som anger lagstadgat minimikrav beträffande utförandet av produkter såsom gosedjur/kramdjur. Standarden omfattar bland annat kemiskt innehåll i alla material och omfattar också testmetoder för att säkerställa att exempel kramdjurs ögon ej lossnar och då kan skada barn vid användning. (wikipedia.org)
  5. Vinkelparenteser finns inte på tangentbord, men kan skrivas eftersom Unicode är standard i modern teknik. Där finns flera par vinkelparenteser i Unicode, men de lämpligaste för lingvistik är Mathematical Left Angle Bracket U+27E8, och Mathematical Right Angle Bracket U+27E9. (wikipedia.org)
  6. Dubbel vaginal/anal penetration - samtidig penetration av en och samma kroppsöppning, vagina eller anus. Denna sexställning, med kvinnor som mottagande part, såväl vaginalt som analt, har varit en trend främst i amerikansk lågbudgetpornografi under 2000-talet. Denna model har även blivit vanligare bland framförallt ungdomar i och med att analsex blivit standard i även svenska folkets heterosexuella sexliv. !Felaktig källa, handlar om "Sexualvanor bland lesbiska & (wikipedia.org)
  7. På den första svenska hundutställningen 1886 fanns ingen gråhund representerad, däremot på Svenska Kennelklubbens (SKK) första utställning 1891. 1911 tillsatte SKK en spetshundssektion med uppgift att inventera de inhemska spetshundsraserna, däribland gråhunden. 1935 enades de norska och svenska kennelklubbarna om en gemensam standard men redan 1939 höjdes det svenska maximimåttet till 60 cm. När jämthunden erkändes som självständig ras 1946 bestämdes att hanhundar med mankhöjd på 57 cm och däröver och tikar som var 52 cm och däröver skulle räknas som jämthundar. De senare har även en gul ton på nos och underben som inte är tillåten hos gråhunden, som däremot skall ha svart mask. (wikipedia.org)
  8. Ferguson TE 20 med Continental Z-120 motor (bensin) (1946-47), Ferguson TE-A 20 med motor från Standard (bensinmotor) (1947-51), TE-A 20B (bensinmotor) (1951-56), TE-D 20 (fotogenmotor) (1951-56), TE-F (dieselmotor) (1952-56) samt TEK 20, vingårdstraktorn som är extra smal. Namnet TE20 har den fått av T=Tractor, E=England och 20 engelska skattehästkrafter. Motoreffekten uppgick till ca 30 hk. (wikipedia.org)
  9. Ordet fot betyder här enhet eller standard. (wikipedia.org)
  10. Juryns uppgift är att bedöma och poängsätta de alster som producerats inom Sverige under föregående år, inte att bedöma en årsproduktions standard och betydelse i reklamhistorien. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Standard Synonymer Betyder Uttal