Stenbrytning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stenbrytning, varianter, uttal och böjningar av stenbrytning

Stenbrytning synonym, annat ord för stenbrytning, vad betyder stenbrytning, förklaring, uttal och böjningar av stenbrytning.

Vad betyder och hur uttalas stenbrytning

Stenbrytning uttalas sten|bryt|ning och är ett substantiv.

Ordformer av stenbrytning

Singular

stenbrytning
obestämd grundform
stenbrytnings
obestämd genitiv
stenbrytningen
bestämd grundform
stenbrytningens
bestämd genitiv

Stenbrytning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stenbrytning

  1. Garvning, tjärbränning, kalkbränning, kolning, natriumkarbonatsutvinning, kaliumkarbonatsutvinning, repslagning, stenbrytning. (källa)
  2. Ett spett (även järnspett, stålspett, brytspett) är en bärbar hävstång i metall, som används i byggnads- och jordbruksarbete vid bland annat is- och stenbrytning, samt för att göra hål i marken för exempelvis stängselstolpar. (källa)
  3. Skrotstensvarp, skrotsten, definieras som den sten som blir restprodukt vid stenbrytning då till exempel storlek, färg eller utseende gör att den brutna stenen inte kan användas för tilltänkt ändamål. Ej att förväxla med varp, som är rester från gruvdrift. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.