Stenbumling Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stenbumling, varianter, uttal och böjningar av stenbumling

Stenbumling synonym, annat ord för stenbumling, vad betyder stenbumling, förklaring, uttal och böjningar av stenbumling.

Synonym till stenbumling

Vad betyder och hur uttalas stenbumling

Stenbumling uttalas sten|bum|ling och är ett substantiv.

Ordformer av stenbumling

Singular

stenbumling
obestämd grundform
stenbumlings
obestämd genitiv
stenbumlingen
bestämd grundform
stenbumlingens
bestämd genitiv

Plural

stenbumlingar
obestämd grundform
stenbumlingars
obestämd genitiv
stenbumlingarna
bestämd grundform
stenbumlingarnas
bestämd genitiv

Stenbumling är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Stenbumling på Engelska

  • boulder

Hur används ordet stenbumling

  1. Rey befinner sig på Lukes ö för att lära sig mer om kraften och för att få hjälp i kriget mot "the first order". Luke vägrar att lära henne att bli en Jedi eftersom Kylo Ren gick över till den mörka sidan när han tränade honom, men går motvilligt med på att visa henne kraften till slut. Rebellerna blir anfallna i rymden och deras stjärnkryssare håller på att få slut på bränsle. Rey åker till Kylo Ren för att försöka omvända honom, men Snoke tar Rey och försöker att omvända henne istället men hon vägrar. Snoke ber då Kylo Ren att döda Rey, men Kylo Ren dödar Snoke istället och förklarar sig som härskare över galaxen. Rebellerna flyr till en gruvplanet, där de utsätts för försök att utplånas och Luke kommer till deras undsättning för att ge dem tid att rymma från grottan de befinner sig i. Dock visar det sig att öppningen på baksidan är täckt med stenbumlingar men som Rey kan lyfta bort med kraften. Luke som projicerat sig själv i striden mot Kylo Ren, försvinner efter den sista kraftansträngningen. Rebellerna lyckas fly i Årtusendefalken. En liten pojke på planeten Canto Bight känner något i kraften och tittar upp på stjärnhimlen. (källa)
  2. Blocket är cirka 6,5 meter högt och cirka 10 meter långt. Det ligger strax innanför vaktstugan till parkens norra entré, ett för allmänheten numera avspärrat område. Inte långt därifrån ligger slottsgrunden till Stora Haga slott. Historien bakom denna stenbumling hänger ihop med Gustav III:s planerade men aldrig fullbordade bygge av Stora Haga slott i mitten av 1780-talet. Till slottsgrunden behövdes stora mängder sten, som delvis bröts i direkt anslutning till byggarbetsplatsen. Man gav sig även på flyttblock, men kungen ansåg att särskilt ett av dem skulle sparas, dock finns spår av sprängningsarbeten på blockets ena sida. (källa)
  3. Runblocket som kan liknas vid en runhäll är belägen långt inne i skogen och mycket svår att hitta. Den ligger i närheten av torpet Fagerlöts husgrund, intill står ett övergivet uthus (1984) och ristningen finns cirka 300 meter nordost om den gamla byggnaden. Runristningen är placerad på en lodrät yta, på en stenbumling som ligger i yttersta änden av en låg bergås och strax intill går en äldre gångväg. Motivet har en liggande form varmed runraderna närmast blir horisontella. Ornamentiken som går i Ringerikestil består av två runormar som innesluter ett kristet kors. Ormarna är låsta på ömse sidor om korset. Den från runor översatta inskriften följer nedan. (källa)
  4. Det var en gång en vallpojke som vallade sina getter i närheten av en stuga där det bodde en jätte. Pojken tog en bit ost och rullade i aska och stoppade på sig. Nästa gång pojken gick förbi med sina getter stormade jätten ut ur stugan, plockade upp en stenbumling och krossade den i handen medan han hotade pojken med att nästa gång så skulle det vara pojken som krossades i hans hand. Pojken lät sig inte skrämmas, utan plockade fram ostbiten, som nu såg ut som en sten och kramade den så vasslen rann mellan fingrarna på honom och sa att han skulle krama ur jätten som han gjorde med stenen, vilket skrämde jätten som gick in till sitt. När de möttes nästa dag föreslog pojken att de skulle tävla i yxkastning, den som kunde kasta så högt att yxan inte föll ned skulle vinna. Jätten kastade mycket högt, men yxan föll dock ändå ned. När det var pojkens tur att kasta smög han ned yxan i sin ryggsäck i kaströrelsen utan att jätten hann se det, och gav på så sätt intryck av att han kastat upp yxan, men att den inte kom tillbaka. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.