Stim Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stim, varianter, uttal och böjningar av stim

Stim synonym, annat ord för stim, vad betyder stim, förklaring, uttal och böjningar av stim.

Vad betyder och hur uttalas stim

Stim uttalas stim och är ett substantiv -met; pl. stim, best. pl. -men.

Ordformer av stim

Singular

stim
obestämd grundform
stims
obestämd genitiv
stimmet
bestämd grundform
stimmets
bestämd genitiv

Plural

stim
obestämd grundform
stims
obestämd genitiv
stimmen
bestämd grundform
stimmens
bestämd genitiv

Stim är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Stim på Engelska

 • noise
 • shoal, school - shoal of herring

Hur används ordet stim

 1. Abborre (Perca fluviatilis) är en sötvattenslevande fisk som jagar i stim och tillhör familjen abborrfiskar och släktet Perca. Den lever i vilt tillstånd i både Europa och norra Asien, arten har även introducerats till Sydafrika, Nya Zeeland och Australien. Abborren har det i sistnämnda landet gjort en betydande skada på det inhemska fiskbeståndet och anses i delstaten New South Wales vara en invasiv art. (wikipedia.org)
 2. Glyskoljan lever i mindre stim på 15-250 meters djup nära botten. Ungfiskarna uppehåller sig i grundare vatten. (wikipedia.org)
 3. Fiskarna lever i stim och kan bli upp till 130 centimeter långa och väga upp till 32 kg om de får leva riktigt länge (uppåt trettio år). En vanligare storlek är ett till tre kilogram, men större vid Lofoten. Gråsejen äter fiskyngel, sill, skarpsill och kräftdjur. Leken sker i januari till maj. (wikipedia.org)
 4. Gärsen leker på grunt vatten, ofta i stora stim, under april till juni. Honan kan lägga upp till 6 000 ägg i form av långa band. Äggen, som sjunker till bottnen, kläcks efter ungefär en vecka. Larven är pelagisk i omkring 2 till 3 månader, under vilken tid den lever av djurplankton. Fisken blir könsmogen vid ungefär 2 års ålder, och kan bli upp till 6 år. (wikipedia.org)
 5. Havssulan födosöker genom att störtdyka ner i havet i hög fart efter att ha lokaliserat bytet med synen. De äter mestadels småfisk som samlas i stim nära ytan, särskilt sill, makrill, skarpsill och tobis. Trots att havssulan är en stark och skicklig flygare är den synnerligen klumpig när den lyfter och landar. (wikipedia.org)
 6. Näbbgäddan är en pelagisk fisk som lever i stim. Den är en skicklig och mycket snabb simmare. (wikipedia.org)
 7. Håbranden livnär sig huvudsakligen av fiskar som lever i stim. Vid undersökningar av djurets maginnehåll hittades även delar av andra hajarter. Även kannibalism har dokumenterats. (wikipedia.org)
 8. Lever i stim på djupt vatten, vanligtvis 50 till 400 m. Kan dock gå så djupt som 2 000 m. Går högre upp under natten. Tar fiskar, kräftdjur, blötdjur och zooplankton både vid bottnen och högre upp. (wikipedia.org)
 9. En del kräftdjur lever fästa vid ett underlag, som havstulpaner, medan andra är frilevande organismer. Det finns både arter som simmar fritt i vattnet och kan bilda stora stim (till exempel krill) och sådana som lever ensamma och kryper omkring på bottnar och rev. Kräftdjur kan livnära sig på många olika vis, de kan vara predatorer (framförallt större kräftdjur), asätare eller filtrerare. Bland mindre kräftdjur finns det många som lever av att beta alger och andra mikroorganismer. Det finns även en del små kräftdjur som lever som parasiter. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: