Stimfisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stimfisk, varianter, uttal och böjningar av stimfisk

Stimfisk synonym, annat ord för stimfisk, vad betyder stimfisk, förklaring, uttal och böjningar av stimfisk.

Vad betyder och hur uttalas stimfisk

Stimfisk uttalas stim|fisk och är ett substantiv.

Ordformer av stimfisk

Singular

stimfisk
obestämd grundform
stimfisks
obestämd genitiv
stimfisken
bestämd grundform
stimfiskens
bestämd genitiv

Plural

stimfiskar
obestämd grundform
stimfiskars
obestämd genitiv
stimfiskarna
bestämd grundform
stimfiskarnas
bestämd genitiv

Stimfisk är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stimfisk

  1. Havsbraxen är en pelagisk stimfisk som föredrar temperaturer mellan 12 och 24 °C. på djup upp till 1 000 m. Djupet kan variera, troligtvis beroende på temperatur. Den livnär sig på ett stort antal byten, som småfisk, märlkräftor, lysräkor och bläckfiskar. Högsta noterade ålder är 9 år. (wikipedia.org)
  2. Havsmusen växer långsamt och kan bli minst 40 år gammal. På ryggen finns en rörlig, hullingförsedd gifttagg. Uppgifter finns att giftet är så starkt att det i några fall ska ha dödat fiskare, som råkat sticka sig på gifttaggen. Havsmusen är ett nattaktivt djur som sover på dagen. Om man dagtid närmar sig den försiktigt kan man lyfta en havsmus med händerna, innan den simmar iväg.[källa behövs] Den är en stimfisk och stimmen är ofta köns- och storleksuppdelade. (wikipedia.org)
  3. Lodda (Mallotus villosus) är liten stimfisk som lever i norra Atlanten, Norra ishavet och norra Stilla havet som tillhör familjen norsfiskar. Loddan är oansenligt silverfärgad och blir omkring 20–25 cm lång. Den leker i kustvatten i stora stim. (wikipedia.org)
  4. Skarpsill, vassbuk, brisling, Sprattus sprattus (Linné, 1758), är en art av benfisk i familjen sillfiskar (Clupeidae). Utbredningsområdet är östra Atlanten, från Lofoten till norra Afrika, och Östersjön upp till Bottenhavet. Den går även in i Medelhavet. Skarpsillen liknar sillen men är som fullvuxen mindre än denna. Ryggfenan börjar bakom eller i linje med bukfenornas fäste (hos sillen framför). Skarpsillen blir cirka 16 centimeter lång, ibland längre, och är en silverglänsande stimfisk. Skarpkantade fjäll längs buken bildar en vasst sågtandad "köl", vilket kom att ge fisken det före år 1690 använda namnet hwassbuk. Namnet skarpsill är historiskt känt sedan 1762. Lokala namn har på Gotland varit sprut, samt plugg för ung skarpsill i Bohuslän. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.