Sting Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sting, varianter, uttal och böjningar av sting

Sting synonym, annat ord för sting, vad betyder sting, förklaring, uttal och böjningar av sting.

Synonym till sting

Vad betyder och hur uttalas sting

Sting uttalas sting och är ett substantiv -et; pl. sting.

Sting betyder:

Ordformer av sting

Singular

sting
obestämd grundform
stings
obestämd genitiv
stinget
bestämd grundform
stingets
bestämd genitiv

Plural

sting
obestämd grundform
stings
obestämd genitiv
stingen
bestämd grundform
stingens
bestämd genitiv

Sting är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Sting på Engelska

  • sting - bee sting

Hur används ordet sting

  1. Getingar sticker oftast när de känner sig hotade, exempelvis inklämda. Sting av geting kan vara farligt för människan, speciellt för den som drabbats av getingallergi. I Sverige dör ungefär en människa per år av getingstick. (wikipedia.org)
  2. Relativt vanliga orsaker till akut urtikaria är sting från bin och getingar samt överkänslighet för läkemedel, speciellt antibiotika. Vid penicillinbehandling kan urtikaria uppträda inom minuter eller ända upp till tio dagar efter behandlingsstart. I många fall av urtikaria, som kommer i anslutning till penicillinbehandling, rör det sig inte om penicillinallergi. Det är istället infektionen som sådan som har orsakat hudutslagen. (wikipedia.org)
  3. Gordon Matthew Thomas Sumner CBE, mer känd som Sting, född 2 oktober 1951 i Wallsend, Tyne and Wear, är en brittisk musiker, kompositör, skådespelare och filantrop. Före solokarriären var Sting basist och sångare i gruppen The Police. Som soloartist och medlem i gruppen har han sålt över 45 miljoner album. Han har erhållit över 16 Grammy-statyetter och nominerats till en Oscar för bästa låt . 2017 tilldelades han Polarpriset (Polar Music Prize). (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.