Stick Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stick, varianter, uttal och böjningar av stick

Stick synonym, annat ord för stick, vad betyder stick, förklaring, uttal och böjningar av stick.

Synonymer till stick

Vad betyder och hur uttalas stick

Stick uttalas stick ad och är ett verb.

Stick betyder:

Ordformer av stick

Ordform(er) stick adverb

Andra språk

Stick på Engelska

  • prick - pinprick, wasp sting

Hur används ordet stick

  1. Getingarna har två par vingar som i viloläge hålls hopvikta längs med kroppen. Fasettögonen är njurformiga. Vuxna getingar äter frukt och nektar, men matar sina larver med animaliskt protein, främst tuggade insektslarver, men även kött, fisk, skaldjur, ägg och andra flygande insekter. Rå fisk och fiskrens är en mycket uppskattad föda. Flygande insekter fångas vanligen i flykten av getingarna, som är goda flygare med förhållandevis bra synförmåga. I likhet med andra gaddsteklar, utom honungsbin har getinghonorna en gadd kopplad till en giftkörtel som inte lossnar vid stick, varför gadden kan användas gång på gång. Gadden utgörs av den ombildade äggledaren. (källa)
  2. Hjärter är ett kortspel i vilket spelarna ska undvika att ta hem stick som innehåller hjärterkort. Till detta spel har skapats flera utbyggnader och varianter, av vilka några går att betrakta som egna självständiga kortspel. Termen hjärterspel kan användas som samlingsnamn för alla dessa närbesläktade spel. Ett av dem är Svarta Maria, där förutom hjärterkorten även spader dam ska undvikas. Ibland är det detta spel som avses när man använder spelnamnet hjärter. (källa)
  3. Den var ett hugg- och stickvapen. Tyngden och dubbelslipningen gjorde att den var effektiv åt båda hållen oavsett om ett hugg eller stick hade utdelats. Hugg kunde utdelas horisontellt, vertikalt eller ett mellanting av båda. Vid en horisontell rörelse kunde soldaten svinga huggvärjan fram och tillbaka och ha slagkraft i hela rörelsen. Tyngden innebar även att de flesta slags personlig bepansring kunde genomträngas. (källa)
  4. Fjärde avljudsklassen: hinna → hinn, sticka → stick. (källa)
  5. Holding the stick - fasthållning av klubba. (källa)
  6. Bett av knott och loppor liksom stick av myggor orsakar klåda. När man bränner sig på maneter eller nässlor uppkommer också klåda. (källa)
  7. Chicago (spel om stick och kombinationer) – ett kortspel. (källa)
  8. Bridge är ett sticktagningsspel som föregås av en ofta komplicerad budgivning. Paret bjuder dels antalet stick de tror sig kunna ta, dels vilken färg som ska bli trumf eller om man vill spela utan trumf så bjudes sang. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.