Dra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder dra, varianter, uttal och böjningar av dra

Dra synonym, annat ord för dra, vad betyder dra, förklaring, uttal och böjningar av dra.

Synonymer till dra

Vad betyder och hur uttalas dra

Dra uttalas dra äv. åld. draga och är ett verb drog, dragit, dragen draget dragna, drar äv. åld. drager, imper. dra äv. åld. drag.

Dra betyder:

Ordformer av dra

Aktiv

dra
infinitiv
drar
presens
drog
preteritum
dragit
supinum
dragande
presens particip
dra
imperativ

Passiv

dras
infinitiv
dras
presens
drogs
preteritum
dragits
supinum

Perfekt particip

dragen en
~ + subst.
draget ett
~ + subst.
dragna den/det/de
~ + subst.
dragne den
~ + mask. subst.

Alternativa böjningsformer aktiv

draga
infinitiv
drager
presens
drag
imperativ

Alternativa böjningsformer passiv

dragas
infinitiv
drages
presens
drags
presens

Dra är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Dra på Engelska

 • pull - move sth. toward oneself (with one', s hand), pull down the blind, pull the emergency brake
 • haul - haul a cart, hang about
 • leave, go - withdraw, move aside, withdraw
 • draw, extract - draw conclusions (from sth.), learn (from sth.)
 • draw - draw up guidelines (for)
 • be draughty - there', s a draught from the window
 • use, consume - my wife takes a size 38 shoe, the car needs a lot of petrol

Hur används ordet dra

 1. Draga (kulle), Federationen Bosnien och Hercegovina, 45.10528°N 15.93889°Ö / 45.10528, 15.93889 (Draga (kulle)). (källa)
 2. Historiskt har européer bara simmat bröstsim i modern tid, men variationer av crawl verkar ha existerat i de assyriska, egyptiska och grekiska civilisationerna. Det fanns också crawl på många andra ställen runtom i världen, även i modern tid, som bland de nordamerikanska urbefolkningarna. Ett av de första dokumenterade tillfällen av crawl i Europa i modern tid var när en delegation från chippewafolket medverkade i en simuppvisning arrangerad av George Catlin och The British Swimming Society i High Holborn, London, 1844. Först vann Weenishkaweebe över Sahmah innan han mötte en lokal simmare, Harold Kenworthy. Weenishkaweebe förlorade mot Kenworthy, som simmade bröstsim. Stilen, crawl, som chippewamännen använde väckte uppmärksamhet. The Times skrev att den var "totalt o-europeisk" och "grotesk". (källa)
 3. Släpvagn eller släp är en vagn - ett ej motoriserat fordon på hjul, avsett att dras efter ett motoriserat fordon. Mellan Släpvagn och dragande fordon har man en draganordning. Släpvagnen är vanligen ett transportmedel avsett för väg - vägtrafikfordon. Om släpet saknar fjädring eller inte är avsett för att transportera gods kan det vara ett efterfordon (ibland kallat 30-släp). Släpvagn kan även utgöra en spårvagn och kan i vissa fall avse transport i vild mark. (källa)
 4. I schack är ett feldrag ett spelat drag som är otillåtet enligt reglerna för pjäsernas rörelse. Feldraget fastställs när spelaren släpper pjäsen och trycker på schackklockan. (källa)
 5. Brandsprutor klassades förr i tiden som lätta brandsprutor som var bärbara eller kunde göras bärbara för högst 2 man. Eller som kärrspruta där brandsprutan placerades på en kärra, ett dragfordon som kunde dragas för hand eller av hästar eller andra dragdjur. I en del fall kunde den dragna brandsprutan avställas och bäras av 4-6 man. (källa)
 6. Damspel saluförs ofta tillsammans med kvarnspel, så att brädet har dam på ena sidan och kvarn på den andra. Man använder samma brickor. (källa)
 7. De vanligaste arbetshästarna är oftast större och tyngre kallblodshästar som både har styrka och ett lätthanterligt humör, samtidigt som de kan leva på lite foder, något som var väldigt viktigt bland fattigare bönder förr. Att ha en häst som även höll för ansträngningarna var minst lika viktigt, då många bönder inte hade råd att hålla sig med många hästar. Kallblodshästarna har än idag samma karaktär. Det lugna temperamentet är det mest framträdande, samt den enorma styrkan och dragkraften. Hovar och ben är oftast hårda och klarar påfrestningarna. (källa)
 8. Stickprov (engelska: sample) är ett begrepp inom statistik och avser ett mindre urval ur en större grupp. Avsikten är att man skall kunna dra slutsatser om hela gruppen utgående från de exemplar man analyserar. Stickprovet kan dras på olika sätt för att minimera urvalsfel och maximera noggrannheten av de slutsatser som kan dras på basis av ett stickprov av begränsad storlek (eller omvänt, minimera nödvändig stickprovsstorlek). Urval kan också göras i två eller flera steg vilket då kallas tvåstegsurval (flerstegsurval), eller klusterurval. (källa)
 9. I terrängen är de vanligen markerade med gränsmärken. Det är fysiska markeringar, vanligen av sten eller betong, och gränsen anses vanligen gå räta linjer däremellan eller följa ett vattendrag. Om gränsen följer ett vattendrag är gränsen vanligen inte markerad eller exakt definierad, utan anses ofta följa djupfåran, där vattnet skulle rinna om det bara var en liten rännil. (källa)
 10. Det som behövs för att börja spela är en bit rutat papper, en penna och två spelare. Spelarna lottar om vem som ska spela med kryss respektive ringar och om vem som ska börja. Därefter turas man om att göra ett drag i en valfri ruta tills någon av spelarna lyckas få en obruten rad med fem av sina markeringar. Inga begränsningar finns – overline (en rad med sex eller fler) ger till exempel vinst. Om papperet blir fullt så fortsätter man på ytterligare ett rutat papper. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.