Stirra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stirra, varianter, uttal och böjningar av stirra

Stirra synonym, annat ord för stirra, vad betyder stirra, förklaring, uttal och böjningar av stirra.

Synonymer till stirra

Vad betyder och hur uttalas stirra

Stirra uttalas stirra och är ett verb -de.

Ordformer av stirra

Aktiv

stirra
infinitiv
stirrar
presens
stirrade
preteritum
stirrat
supinum
stirrande
presens particip
stirra
imperativ

Passiv

stirras
infinitiv
stirras
presens
stirrades
preteritum
stirrats
supinum

Perfekt particip

stirrad en
~ + subst.
stirrat ett
~ + subst.
stirrade den/det/de
~ + subst.

Stirra är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Stirra på Engelska

  • stare - gaze, glower

Hur används ordet stirra

  1. Det yttre uttrycket av vrede finns i ansiktsuttryck, kroppsspråk, fysiologiska reaktioner och ibland i offentliga aggressiva handlingar. Människor och djur ger ifrån sig höga ljud, försöker se fysiskt större ut, blottar tänderna och stirrar. De beteenden som förknippas med vrede är utformade för att varna angripare om att stoppa sitt hotfulla uppförande. Fysiskt bråk uppstår sällan utan föregående uttryck av vrede från minst en av deltagarna. Medan de flesta som upplever vrede förklarar dess upphetsning som ett resultat av "vad som hänt dem", påpekar psykologer att en arg person mycket väl kan förväxlas eftersom vrede orsakar en förlust i egenkontrollkapacitet och objektiv observerbarhet. (källa)
  2. Djur som utvecklar stereotypier saknar oftast möjlighet att utföra ett visst beteende. Några exempel, Elefanter i fångenskap som vaggar. Vaggningen uppkommer troligen av att elefanten, som normalt vandrar många mil varje dag, inte kan göra det i fångenskap. Hundar som inte får tillräckligt med motion kan börja jaga sin egen svans. Speciellt för hundar är att vallhundar som inte får valla kan börja stirra in i väggen på samma sätt som om den vallar väggen. De blir ofta aggressiva om någon stör beteendet. Hästar som inte har träd att tugga bark från eller får motsvarande upplevelse av fiber i maten kan börja tugga på staketstolpar och träkonstruktioner i närheten. Stereotypier tar relativt lång tid att utveckla, men när en stereotypi är etablerad hos en individ är den mycket svår att bota om det ens går. (källa)
  3. Tunnelseende eller kikarsynfält är i dess direkta mening ett symtom som innebär att synfältet centreras med perifert synbortfall, men kan också ha en symbolisk innebörd av att stirra sig blind på en detalj. Vid tunnelseendet försvinner det perifera synfältet medan det centrala synfältet är intakt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.