Strandbad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder strandbad, varianter, uttal och böjningar av strandbad

Strandbad synonym, annat ord för strandbad, vad betyder strandbad, förklaring, uttal och böjningar av strandbad.

Vad betyder och hur uttalas strandbad

Strandbad uttalas strand|bad och är ett substantiv.

Ordformer av strandbad

Singular

strandbad
obestämd grundform
strandbads
obestämd genitiv
strandbadet
bestämd grundform
strandbadets
bestämd genitiv

Plural

strandbad
obestämd grundform
strandbads
obestämd genitiv
strandbaden
bestämd grundform
strandbadens
bestämd genitiv

Strandbad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet strandbad

  1. Ett EU-bad är ett större offentligt strandbad inom Europeiska Unionen (EU), som måste uppfylla vissa kvalitetskrav för att kunna klassas som EU-bad. I Sverige definieras "större badplats" med mer än 200 badande i snitt per dag under badsäsongen. Alla EU-bad kommer på sikt att vara märkta med en symbol som anger badvattenkvalitén. Tre stjärnor betyder "utmärkt", två stjärnor "bra", en stjärna "tillfredsställande" och ett minustecken signalerar "dålig" kvalitet. Betyget baseras på provtagningar på badvattnet från de senaste fyra åren.
  2. Ett strandbad brukar innebära en längre hophängande strand vid havet eller en insjö som är välbesökt. Ett strandbad kan sakna bryggor. Ett strandbad kan ha en vidhängande turist- eller rekreationsanläggning med restaurang. Till skillnad mot en normal svensk badplats behöver inte ett strandbad ha en sandstrand utan kan till exempel vara en naturlig havsstrand med småsten.
  3. En badplats liksom ett strandbad är ett friluftsbad, eftersom de ligger utomhus. Motsatsen till ett friluftsbad är alltså ett inomhusbad, det vill säga en simhall eller annan typ av varmbadhus. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.