Stridslysten Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stridslysten, varianter, uttal och böjningar av stridslysten

Stridslysten synonym, annat ord för stridslysten, vad betyder stridslysten, förklaring, uttal och böjningar av stridslysten.

Synonym till stridslysten

Vad betyder och hur uttalas stridslysten

Stridslysten uttalas strids|lysten och är ett adjektiv.

Ordformer av stridslysten

Böjning (i positiv) stridslysten en ~ + subst. stridslystet ett ~ + subst. stridslystna den/det/de ~ + subst. stridslystne den ~ + mask. subst.

Stridslysten är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet stridslysten

  1. Det finns många historier om Xantippa men inte mycket som kan betraktas som fakta. Det nämns ofta att hon hade en skarp tunga och att hon var den enda som kunde stänga munnen på Sokrates (och den enda som någonsin besegrade honom i en diskussion). Xenofon skildrar henne som en stridslysten och ondsint kvinna med ett dåligt temperament. (källa)
  2. Ares var vacker men brutal och uteslöts därför ofta från de andra gudarnas krets. Han var ökänd för sin blodtörst, och det föreföll som om han stred för stridens egen skull, och struntade i vilken sida han kämpade på. Hans syster Athena, som representerar de listiga, skickliga och strategiska i krigen, gillade inte att Ares var så blodtörstig och stridslysten så de hamnade ibland i krig mot varandra. Ett av de krigen var det trojanska kriget mellan akajerna, ledda av Agamemnon som var konung i Mykene och trojanerna där Troja (understödda av Ares) förlorade. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.