Stum Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stum, varianter, uttal och böjningar av stum

Stum synonym, annat ord för stum, vad betyder stum, förklaring, uttal och böjningar av stum.

Synonymer till stum

Andra språk

Stum på Engelska

  • dumb, mute - silent film, silent e in French, she nodded dumbly, she was dumb with astonishment

Hur används ordet stum

  1. Motviktstrucken är den vanligaste typen av truck. Motviktstrucken består av ett stålchassi där en stum framaxel (oftast som drivaxel) samt en pendlande bakaxel (oftast som styraxel) är monterad. Motviktens storlek beror på lyftkapaciteten och var lastens tyngdpunkt skall placeras. Hytten placeras vanligtvis i mitten, bakom lyftstativet precis ovan chassit, men kan vid vissa siktbehov placeras högre upp eller flyttas i sidled. I lyftstativet löper en gaffelvagn i vilken gafflarna monteras. Vissa motviktstruckar har möjlighet att byta gafflarna mot en annan typ av lyftutrustning, exempelvis för pappersrullar eller plåtklavar. Motviktstrucken används mest vid mindre precisionskrävande typer av lagerarbete, och kan inte användas på samma sätt som exempelvis fyrvägstruckar och stödbenstruckar. Motviktstruckar kan göras i storlekar från 1 ton upp till 72 ton. De klarar, beroende på däcktyp, de flesta typer av underlag. (källa)
  2. En katatonisk person kan ligga stel och stum (mutistisk) i kataton orörlighet (stupor) alternativt vara extremt överaktiv (exciterad) med ändamålslösa, upprepade, stereotypa, rörelser. Temperaturen, pulsfrekvensen och blodtrycket kan vara förhöjda. (källa)
  3. Flätlinan tillverkas ofta av tunt flätade kevlartrådar som gör linan mycket starkare än traditionell nylonlina och innebär att man inte behöver ha lika tjock lina. Den är stum, alltså ej töjbar, vilket också kan vara en för- och nackdel. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.