Stump Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stump, varianter, uttal och böjningar av stump

Stump synonym, annat ord för stump, vad betyder stump, förklaring, uttal och böjningar av stump.

Synonymer till stump

Andra språk

Stump på Engelska

  • stub, stump - tune, pencil stub

Hur används ordet stump

  1. Angående kroppsform finns skillnader mellan de olika arterna. Det förekommer kraftigt byggda hjortdjur och smärta exemplar. Å andra sidan är extremiteterna alltid ganska slanka. Svansen är allmänt en liten stump. Pälsen är vanligtvis brun eller grå och några arter har prickar på kroppen, liksom ungdjuren hos de flesta arterna. (källa)
  2. Ordet korv är fornnordiskt och betyder "böjd" och "stump". Sedan medeltiden har även ordet pölsa används för korv i svenskan, men i modern tid syftar ordet främst på maträtten pölsa. (källa)
  3. Mandrillhanen når vanligen en kroppslängd (huvud och bål) av 61 till 76 centimeter. Enskilda individer blir 90 centimeter eller något större. Honor är omkring en tredjedel mindre och når en kroppslängd av 55 till 67 centimeter. Viktmässigt skiljer sig könen mer åt. Medan hannar väger mellan 18 och 33 kilogram väger honor bara 11 till 13 kilogram. Svansen är bara en kort stump på 5 till 10 centimeter. Extremiteterna är ungefär lika långa och väl anpassade till djurens rörelsemönster på marken. I motsats till fötterna hos primater som klättrar i träd, är mandrillens fötter inte anpassade för att gripa. (källa)
  4. Stump (ö), 62.09733°S 58.16076°V / -62.09733, -58.16076 (Stump (ö)). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.