Styck Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder styck, varianter, uttal och böjningar av styck

Styck synonym, annat ord för styck, vad betyder styck, förklaring, uttal och böjningar av styck.

Vad betyder och hur uttalas styck

Styck uttalas styck oböjligt och är ett substantiv.

Styck betyder:

Ordformer av styck

Singular

styck
obestämd grundform

Styck är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Styck på Engelska

 • each - the apples are two kronor each

Hur används ordet styck

 1. Canot de Maître eller Montréalkanoten användes på Ottawafloden och de Stora Sjöarna. Den var cirka 11 meter lång och 2 meter bred och vägde cirka 270 kg. Den kunde transportera 2 ½ ton last fördelade i 65 packar, kallade pièces', vilka vägde 90 skålpund (40 kg) per styck. Besättningen utgjordes normalt av 8-10 voyageurer. Över en mårka (bärställe) bars kanoten av fyra män, två i fören och två i aktern. Vid forsränning styrdes Montréalkanoten av avanten (förpaddeln) stående i fören och gouvernailen (kanotstyrmannen) stående i aktern. (källa)
 2. Du ska alltså inte betala mer än 946 kronor styck. Om priset är lägre än så är de mer lönsamma än nya obligationer. Vid priset 938 kronor blir nettonuvärdet 8,54 kronor, och kapitalvärdeskvoten ungefär 0,9 %. (källa)
 3. Efter att ha gjort reklam för pennan i helsidesannonser i tidningarna stod tusentals människor i kö när man i oktober 1945 för första gången slog upp dörrarna till Gilberts Department Store i New York för att sälja "Reynold's Rocket" som dennes penna kallades (ett namn som hängde kvar ända till slutet på 1950-talet). På en enda dag lyckades man sälja slut på ett förråd av 10 000-tals pennor för 12,50 dollar/styck. (källa)
 4. Den undre stenen ligger fast (liggare) medan den övre stenen (löparen) roterar. Den äldsta formen av kvarnstenar var gnidkvarnar, består av en urskålad liggare och en rörlig löpare som drevs manuellt. Senare utvecklades vridkvarnar med en roterande löpare som drevs med handkraft eller av husdjur, eller genom vatten- eller vindenergi (vattenkvarn, väderkvarn). Säden hälls ned genom "kvarntuten" in i "kvarnögat". Stenarna har inhuggna fördjupningar genom vilka malgodset transporteras utåt. En kvarns kapacitet beräknades på antalet kvarnstenar. En liten kvarn hade ett par (två styck) kvarnstenar medan större kvarnar kunde ha upp till tio par kvarnstenar. I moderna kvarnar sker malningen mellan stålvalsar som roterar med olika hastighet mot varann. (källa)
 5. Enklare uttryckt är marginalkostnaden den ökning av de totala kostnaderna som uppstår om man producerar ytterligare en (1 styck) enhet av en produkt, alltså kostnaden för den sist producerade enheten. (källa)
 6. De största enskilda stenblocken inom respektive land brukar väga minst 25 ton, men några exempel i Frankrike och Irland visar att man även hanterade stenblock på 90 ton. Vid tiden runt 3000-2500 f.Kr. byggdes en megalitgrav i södra Spanien med stenblock vars vikter är upp mot 300 ton per styck. (källa)
 7. Premieobligation är en typ av statsobligation som ges ut av Riksgälden, däräntan samlas i en pott och lottas ut bland obligationsinnehavarna. Priset för en obligation varierar, men vanligtvis ligger de på 5 000 kr styck. Normalt ger ett innehav av ett visst antal, vanligen 10 obligationer i nummerföljd s.k. garantivinst. Med garantivist menas att man då dels får en garanterad ränta, samt så deltar man i utlottningen av resten av räntan. (källa)
 8. Fredag 1/4 2005 kl. 21:00. Thaiboxning och K-1 i Nederländerna. Patrik Eriksson, före detta världsmästare i thai- och kickboxning, agerar guide. Musse och Andreas träffar bland annat Peter Aerts och Remy Bonjaski, och tränar med flerfaldiga världsmästaren Ilonka Elmont. Veckans reaktionstest går mellan Peter, Remy, Musse och Andreas. Ett styck brottogram utdelas. Peder Lamm inleder Kampsportens historia med del 1: Gatan. (källa)
 9. Självplock eller lösvikt är ett begrepp inom försäljningsbranschen som innebär att kunden inte tar färdiga förpackningar, utan själv fyller lämplig förpackning med önskad vara. Varorna säljs antingen per styck, vikt eller volym. Detta är vanligt förekommande i affärer, särskilt vid försäljning av frukt, grönsaker, godis och te. (källa)
 10. En godkänd Tyngdlyftningsstång för herrklass är 2,2 m lång med en greppdiameter om 2,8 cm och en vikt av 20 kg. För damklass är skivstången 2,05 m lång med en greppdiameter på 2,5 cm och en vikt av 15 kg. Stången ska ha lättrullande kullager för att stången ska kunna snurras lätt vid utförande av de explosiva, "rullande" lyften ryck och stöt. Stången har både räfflat område (lettring) där man greppar och slät yta där stången skall glida mot benen. Vid tävling används, förutom vikter, två st viktlås som väger 2,5 kg styck. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.