Summera synonym, annat ord för summera, vad betyder summera, förklaring, uttal och böjningar av summera.

Synonymer till summera

Vad betyder och hur uttalas summera

Summera uttalas summ|era och är ett verb -de.

Summera betyder:

Ordformer av summera

Aktiv

summera
infinitiv
summerar
presens
summerade
preteritum
summerat
supinum
summerande
presens particip
summera
imperativ

Passiv

summeras
infinitiv
summeras
presens
summerades
preteritum
summerats
supinum

Perfekt particip

summerad en
~ + subst.
summerat ett
~ + subst.
summerade den/det/de
~ + subst.

Summera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Summera översättning

Engelska

tot up, summarize, add up

Hur används ordet summera

  1. Den associativa och kommutativa lagen medför att en kontroll av summan kan göras genom att summera termerna i en annan ordning. (wikipedia.org)
  2. I det enklaste fallet är kontrollsumman helt enkelt summan av alla i filen ingående bytes. Genom att summera, alternativt [XOR]:a, alla bytes i den lästa filen och jämföra med kontrollsumman kan det uppdagas om den har förvanskats. Sannolikheten för detta är liten, men inte försumbar. En sådan kontrollsumma kallas för en LRC, Longitudinal Redundancy Check. Ett problem är om flera fel uppstått, antingen så att felen tillsammans tar ut varandra vid summering så att kontrollsumman trots allt blir korrekt, eller om ett fel även smugit sig in i kontrollsumman, så att den felaktiga filens summa och den felaktiga kontrollsumman överensstämmer. Den risken är dock mycket liten. Det finns även mer avancerade, och därmed säkrare, sätt att bygga upp kontrollsummor, till exempel CRC, Cyclic Redundancy Check. Med CRC får man i regel en kontrollsumma på två eller fyra bytes, men andra CRC-varianter finns också. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Summera Synonymer Betyder Uttal