Surf Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder surf, varianter, uttal och böjningar av surf

Surf synonym, annat ord för surf, vad betyder surf, förklaring, uttal och böjningar av surf.

Vad betyder och hur uttalas surf

Surf uttalas surf [sur´f] och är ett substantiv -en.

Surf betyder:

Ordformer av surf

Singular

surf
obestämd grundform
surfs
obestämd genitiv
surfen
bestämd grundform
surfens
bestämd genitiv

Surf är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet surf

  1. Bränning är ett slags brottsjö, eller framrullande vattenvåg som bryts mot kustformationer eller grund (grundbrott). På engelska kallas det för breaker eller surf. Det svenska ordet kommer från lågtyskans/nederländskans brandung. (källa)
  2. Svensk uroradiologisk förening – SURF. (källa)
  3. Brädorna delas in i många olika kategorier. De vanligaste är shortboard, gun och longboard. En shortboard är max 7 fot lång och är mycket manövrerbar. En gun är en höghastighets bräda för stora vågor. Konstruktionen faller mellan shortboard och longboard, är tämligen smal, har en skarp nos och är mellan 7 och 9 fot lång. En longboard är minst 9 fot lång, rund i nosen för att kunna nos-ridas och inte speciellt manövrerbar men lämpad för medelstor, mindre brant surf utmed stränderna. (källa)
  4. Surf, surfmusik eller surfrock är en form av rockmusik som var populär i början av 1960-talet. Musiken var en sorts hyllning till surfandet, och det lades ibland in ljud av vågor i musiken. Vibrerande gitarrer var ett ofta återkommande moment. Låtarna var ofta instrumentala och enkla, högst tre ackord i varje och var på grund av sin enkelhet ofta öppna för improvisationer. Många surflåtar cirkulerade bland de etablerade artisterna, som var och en gjorde sina versioner av dem. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.