Syncentral Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder syncentral, varianter, uttal och böjningar av syncentral

Syncentral synonym, annat ord för syncentral, vad betyder syncentral, förklaring, uttal och böjningar av syncentral.

Vad betyder och hur uttalas syncentral

Syncentral uttalas syn|centr|al och är ett substantiv.

Ordformer av syncentral

Singular

syncentral
obestämd grundform
syncentrals
obestämd genitiv
syncentralen
bestämd grundform
syncentralens
bestämd genitiv

Plural

syncentraler
obestämd grundform
syncentralers
obestämd genitiv
syncentralerna
bestämd grundform
syncentralernas
bestämd genitiv

Syncentral är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet syncentral

  1. Ortoptisten arbetar självständigt på landstingens ögonmottagningar eller privat, i ett nära samarbete med ögonläkare. Ortoptisten kan också arbeta på neurologiska mottagningar, syncentraler och på rehabiliteringsenheter. Flera ortoptister arbetar också vetenskapligt med forskning inom ögon och neurologi. Arbetet med synscreening sker på barnavårdscentralerna. (källa)
  2. Punktskriften framtogs 1824 av en då 15-årig fransk pojke vid namn Louis Braille. Synskadade barn lär sig att läsa punktskrift i skolan. Deras lärare har möjlighet att få utbildning vid Specialpedagogiska institutet. Syncentralerna i landet har ansvaret för att lära vuxna synskadade punktskrift, men det finns även andra som erbjuder kurser. Talboks- och punktskriftsbiblioteket, TPB, ansvarar för utlåning och försäljning av punktskriftsböcker. (källa)
  3. Hon blev medicine licentiat i Umeå 1964, specialiserade sig i oftalmologi 1974, och blev överläkare och klinikchef för ögonkliniken i Visby lasarett 1971. Hon utvecklade kliniken genom att praktisera på svenska och utländska ögonkliniker. Hon såg till att modernisera ögonkliniken med teknisk utrustning. Det var under hennes tid som man började med laserbaserad ögonkirurgi, polikliniserad kataraktkirurgi, oftalmologassistenter och en syncentral. Hon lämnade sin tjänst som klinichef sommaren 1989 och fortsatte som privat ögonläkare i Visby. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.