Syrebehov Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder syrebehov, varianter, uttal och böjningar av syrebehov

Syrebehov synonym, annat ord för syrebehov, vad betyder syrebehov, förklaring, uttal och böjningar av syrebehov.

Vad betyder och hur uttalas syrebehov

Syrebehov uttalas syre|be|hov och är ett substantiv.

Ordformer av syrebehov

Singular

syrebehov
obestämd grundform
syrebehovs
obestämd genitiv
syrebehovet
bestämd grundform
syrebehovets
bestämd genitiv

Plural

syrebehov
obestämd grundform
syrebehovs
obestämd genitiv
syrebehoven
bestämd grundform
syrebehovens
bestämd genitiv

Syrebehov är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet syrebehov

  1. Vanligaste orsaken är en blodpropp som ger minskad blodtillförsel. Ischemi i hjärtat leder till kärlkramp (angina pectoris), som vanligen ger symptom vid ansträngning, då hjärtats arbete och syrebehov ökar kraftigt. Ischemi är orsaken till att hjärtat och hjärnan skadas vid hjärtinfarkt respektive slaganfall (stroke). De vävnader som framförallt är känsliga för otillräckligt blodflöde är hjärta, njurar och hjärna. (källa)
  2. Betablockerare är en grupp läkemedel som gör att pulsen blir långsammare, minskar hjärtats syrebehov och sänker blodtrycket. (källa)
  3. Arten är en pelagisk art som vanligtvis håller till mellan havsytan och 100 m. Den kan gå djupare, men på grund av sitt stora syrebehov går den knappast längre ner än 250 m.. Den bildar gärna stim, inte bara med den egna arten, utan också (och oftare) med andra fiskar av ungefär samma längd. I östra Stilla havet har den även iakttagits simma tillsammans med delfiner. Arten tar ett stort urval av fisk, tillsammans med bläckfisk samt kräftdjur som räkor, krabbor och hummer. (källa)
  4. Semi-hydroponisk odling eller semi-hydro, s/h, passiv hydroponic*, semi-hydrokultur, halv-hydrokultur. Metod att odla växter i inert* odlingsmedium* (utan jord). Mediet förser rötter med vatten och näring med hjälp av kapillärkraft. Den luckra strukturen i mediet med mycket luft tillfredsställer rötternas syrebehov. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.