System Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder system, varianter, uttal och böjningar av system

System synonym, annat ord för system, vad betyder system, förklaring, uttal och böjningar av system.

Synonym till system

Andra språk

System på Engelska

 • system - planned or natural order, coherent whole, permutation, a political system of representative democracy

Hur används ordet system

 1. De flesta svenska system för miljöcertifiering har "GMO-frihet" som ett bärande kriterium. Vetenskapen konstaterar att GMO är tämligen avgörande för det produktivitetslyft i jordbruket som är nödvändig för att begränsa utsläppen – och det även om de flesta människor skulle sluta att äta kött. (källa)
 2. Men även om allt mer effektiva e-handelslösningar med AI-system och annat pressar detaljhandlare världen över återstår att se om butiksapokalypsen i USA kommer att sprida sig och få lika stora effekter över resten av världen. (källa)
 3. Det är hög tid att förbereda sig och exempelvis upphandla nya system även om kraven inte gäller ännu, säger Pär Lannerö som är projektledare för webbriktlinjer. se på Post- och telestyrelsen, PTS. (källa)
 4. Helt nytt är Audis MMI. Borta är i stort sett alla fysiska knappar och reglage – ett gränssnitt Audi behärskat mästerligt – men nya funktioner kräver ett mer flexibelt system. A8 är först ut, och räkna med att kommande modeller får liknande utseende och uppbyggnad. Nu är det pekskärm som gäller fullt ut och mittkonsolen består numera av två feta skärmar (10, 1 respektive 8, 6 tum). (källa)
 5. Av de äldre, redan under antiken brukliga abbreviatursystemen, det med sigler (latin: singulae li'tterae), det vill säga bokstäver, som användes istället för hela ord, och det rent stenografiska systemet, Tiros noter (latin: not'ae Tironia'nae), finns tydliga spår i det system, som tillämpades i medeltida latinska handskrifter. (källa)
 6. International Docking Adapter – en amerikansk adapter mellan dockningssystemen APAS-95 och International Docking System Standard. (källa)
 7. Uppdelningen av galaxer i olika typer eller former kan vara något missvisande då det är fråga om dynamiska processer. Edwin Hubble gjorde på 1930-talet ett system för klassificering av galaxer (Hubbles serie), med elliptiska galaxer, linsformade galaxer, irreguljära galaxer och en uppdelning av spiralgalaxer i normala spiralgalaxer och stavspiralgalaxer. Vi vet i dag att det existerar mellanformer och former som faller utanför Hubbles system då (om)bildning av galaxer är en dynamisk fortgående process. (källa)
 8. Efter slaget vid Lepanto 1571 började dock tillbakagången för galärerna. och system var i bruk fram till 1600-talet då galärerna definitivt fick ge vika för fullriggade segelskepp. och avskaffades slutligen i Europa definitivt först under tidigt 1800-tal. (källa)
 9. Det finns system av gasledningar i en del hus, vanligen för köksspis men ibland också för varmvattenberedning. I regel levereras gasen till detta från ett större gasrörsnät som ofta täcker en hel stad. Det nyttjas allt mindre och är på många håll helt ersatt av elektriska anläggningar. (källa)
 10. Inom nordamerikansk samarbetsprojektet ITIS (Integrated Taxonomic Information System), används det vetenskapliga namnet Matricaria discoidea. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.