Tänk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tänk, varianter, uttal och böjningar av tänk

Tänk synonym, annat ord för tänk, vad betyder tänk, förklaring, uttal och böjningar av tänk.

Vad betyder och hur uttalas tänk

Tänk uttalas tänk och är ett substantiv -et.

Tänk betyder:

Ordformer av tänk

Singular

tänk
obestämd grundform
tänks
obestämd genitiv
tänket
bestämd grundform
tänkets
bestämd genitiv

Tänk är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tänk

  1. Tänk Robert Altmans stilbildande Short cuts från 1993 – fast sämre och med mer dramaturgisk logistisk. (svt.se)
  2. Tänk på hur mycket du kan skada människor, deras minnen, deras folks situation, när du väljer ett tema för att” krydda upp” ett lyckligt ögonblick i ditt liv” skrev den brasilianska sångerskan Elza Soares i ett inlägg på Instagram. (svt.se)
  3. Tänk kärleksfilm, fast om relationen mellan nästan vuxna barn och deras föräldrar. (expressen.se)
  4. Isbanan är öppen dygnet runt och här finns skridskor och hjälm att hyra för dig som behöver. Det finns ingen längd- eller åldersgräns. Tänk på att du åker på eget ansvar och att du som vuxen ansvarar för ditt eget barn. (expressen.se)
  5. Bäckmete bedrivs främst efter bäcköring och bäckröding i bäckar och mindre åar, leta upp en bäck gärna långt upp i skogen eller högt upp på ett fjäll eller långt ut på myren brukar man kunna finna stor bäcköring. Vid bäckmete används i regel ett relativt långt metspö med toppknuten lina. Mask används som agn och flöte används inte, utan krok tyngd och agn får driva i strömmen. Bäckmete är ett utpräglat smygfiske där det gäller att röra sig tyst och försiktigt för att inte skrämma fisken. Tänk gärna på att inte ha solen i ryggen därför att om din skugga syns på vatten ytan så blir fisken rädd och hugger inte. (wikipedia.org)
  6. Klotblixtar har ibland förknippats med UFO:n och övernaturliga fenomen som spöken eller andar, och bristen på tillfredsställande vetenskapliga rön har lett många förespråkare för pseudovetenskap att komma med sin syn på saken. Men som Anders Larsson, adjungerad professor vid avdelningen för elektricitetslära vid Uppsala universitet sagt: "Jag är också glad över att klotblixten än så länge saknar vetenskaplig förklaring, men av en helt annan orsak. Tänk att kunna bli den vetenskapsman som löser detta millenniegamla problem och slutligen förklarar mekanismerna bakom klotblixten. Tanken svindlar." (wikipedia.org)
  7. Jämte allmänna provet finns även förlängda kunskapsprov, på 75 respektive 90 minuter, där 90-minutersprovet är muntligt. Dessa förlängda prov är endast för de med läs- skrivsvårigheter. Myndigheten beslutar efter underlag som eleven skickar till Trafikverket vilket prov som det blir. Tänk på att underlaget från läkare eller annan behörig maximalt får vara två år. (wikipedia.org)
  8. Vid exemplen nedan, tänk på en tallinje eller en termometer. (wikipedia.org)
  9. Frälsning inom Mormonismen grundas endast på tro, men man får inte komma till den "högsta himlen" om man inte fullgör de mormonska förrättningar, ger tionde, hålla de tio budorden, gifter sig i ett tempel bland annat. Till skillnad mot en del kyrkors lära om att frälsningen endast grundas på tron på Jesus Kristus. I Romarbrevet 3:21-4:12 skriver Paulus att frälsningen enbart fås genom tron på Jesus, inget annat. Dock står det också att tro utan rättrådigt leverne, inte är fullgod tro. Skillnaden är att det är genom tro och inte genom en mängd prestationer man kommer till himlen, så som när "rövaren på korset" bad Jesus tänk på mig när du kommer till ditt rike och Jesus svarade honom "idag ska du få vara med mig i paradiset".. Däremot säger Jesus i bibeln att "ingen kommer in i himmelriket utom den som gör min himmelske faders vilja". I Matteusevangeliet 7:21-23 står det: "Inte alla som säger ’Herre, herre’ till mig skall komma in i himmelriket, utan bara de som gör min himmelske faders vilja. På den dagen skall många säga till mig: ’Herre, herre, har vi inte profeterat i ditt namn och drivit ut demoner i ditt namn och gjort många underverk i ditt namn?’ Då skall jag säga dem som det är: ’Jag känner er inte. Försvinn härifrån, ni ondskans hantlangare!’ ." I Matteusevangeliet 12:46-50 står det: "Medan han ännu talade till folket kom hans mor och hans bröder. De stod utanför och ville tala med honom, och någon sade till honom: "Din mor och dina bröder står där ute och vill tala med dig." Han svarade honom: "Vem är min mor, och vilka är mina bröder?" Och han visade med handen på sina lärjungar och sade: "Det här är min mor och mina bröder. Den som gör min himmelske faders vilja är min bror och syster och mor."". Vad Jesus menar med "min himmelske faders vilja" är en tolkningsfråga. Det står dessutom i jakobsbrevet "Vad hjälper det om någon påstår sig ha tro men saknar gärningar? Kan väl en sådan tro frälsa någon?" (Jak 2:14). (wikipedia.org)
  10. I ett nollsummespel där förtjänsten för spelarna representeras med en förtjänstmatris som i exemplet ovan hittas minimaxlösningen genom att hitta en så kallad sadelpunktslösning. Tänk nu att det som står i varje cell i matrisen nedan är spelare A:s förtjänst. Spelare B:s förtjänst är alltså -1 multiplicerad med A:s vinst eftersom detta är ett nollsummespel. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.