Tango Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tango, varianter, uttal och böjningar av tango

Tango synonym, annat ord för tango, vad betyder tango, förklaring, uttal och böjningar av tango.

Vad betyder och hur uttalas tango

Tango uttalas tango [ta?´go] och är ett substantiv -n; pl. -r el. -er.

Tango betyder:

Ordformer av tango

Singular

tango
obestämd grundform
tangos
obestämd genitiv
tangon
bestämd grundform
tangons
bestämd genitiv

Plural

tangor
obestämd grundform
tangors
obestämd genitiv
tangorna
bestämd grundform
tangornas
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer plural

tangoer
obestämd grundform
tangoers
obestämd genitiv
tangoerna
bestämd grundform
tangoernas
bestämd genitiv

Tango är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Tango på Engelska

  • tango

Hur används ordet tango

  1. Även varianter på ovannämnda danser förekommer (då även med tango) och detta kallas då ibland för gillesdans. (wikipedia.org)
  2. Ett viktigt moment är att man dansar i takt med musiken. Takten varierar beroende på vad för typ av dans det är. Man kan bland annat dansa vals, tango, polka, foxtrott med mera. (wikipedia.org)
  3. Youkali, Tango Habanera, komponerad av Kurt Weill, framförd av Armadillo String Quartet (wikipedia.org)
  4. "LTO-tango" (Afzelius) - 2:55 (wikipedia.org)
  5. Slowfox är en pardans. Slowfoxen är en långsammare variant av dansen foxtrot som slowfoxen utvecklades ifrån. Enligt de internationella tävlingsreglerna ingår slowfox, foxtrot och quickstep i standarddanserna tillsammans med vals, tango och wienervals. (wikipedia.org)
  6. I Sverige är de vanligaste sällskapsdanserna bugg och foxtrot, som ofta dansas på samma tillställningar. Utöver detta finns särskilda evenemang för de som utövar danser som gammaldans, argentinsk och finsk tango, salsa och lindy hop. Bugg- och foxtrotkulturen är oftast mera nöjesbetonad medan övriga danser hålls vid liv av specialintresserade kretsar. Även dessa danser dansas ibland på dansrestauranger – kanske särskilt salsan – men till stor del sköts arrangemangen om av ideella föreningar som även lär ut dansen ifråga. Om man letar efter någonstans att gå ut och dansa, så kan en Danskalender vara till hjälp. (wikipedia.org)
  7. Tango är en pardans som utvecklades i Buenos Aires och Montevideos immigrantkvarter mot slutet av 1800-talet. Tangon blev fram emot 1920-talet en modedans som via Paris spreds över resten av Europa, vilket har gett avtryck i Finland, där den finska tangon är mycket populär. Rester av tangons tid som modedans finns kvar i det som kallas svensk tango, men i Sverige liksom i många andra länder lever tangon främst kvar i ballroomkretsar. Alla de europeiska varianterna skiljer sig starkt från den ursprungliga, argentinska tangon, som de senaste tio åren blivit populär igen. Det är idag en relativt stor subkultur som dansar tango. Framstående tangopar har synts i glassreklam, och kreatören Jean-Paul Gaultier har efter det senaste sekelskiftet låtit två män förenas i tangodans på modevisningar. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: