Tafs Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tafs, varianter, uttal och böjningar av tafs

Tafs synonym, annat ord för tafs, vad betyder tafs, förklaring, uttal och böjningar av tafs.

Vad betyder och hur uttalas tafs

Tafs uttalas tafs och är ett substantiv -en -ar.

Tafs betyder:

Ordformer av tafs

Singular

tafs
obestämd grundform
tafs
obestämd genitiv
tafsen
bestämd grundform
tafsens
bestämd genitiv

Plural

tafsar
obestämd grundform
tafsars
obestämd genitiv
tafsarna
bestämd grundform
tafsarnas
bestämd genitiv

Tafs är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tafs

  1. Tafsen är en grövre fiskelina eller metalltråd, till exempel av titan, som är populärt som material. Används främst vid fiske efter fiskar med vassa tänder, som till exempel gädda, för att dessa inte skall bita av linan om de svalt betet. Tafs kallar man också den yttersta biten av fiskelinan där man fäster flugan vid flugfiske. Denna tafs är i allmänhet tillverkad av nylon och någon till några fot lång. I detta fall är tafsen en separat del som inte hör till själva fluglinan. (källa)
  2. Nackdelen med detta bete är att det lätt tvinnar linan som det är fäst i. Tvinning inom sportfiske är när fiskelinan är vriden och därmed mer benägen att trassla, tvinning kan ske både på grund av att betet snurrar i vattnet eller av fiskerullens konstruktion. Spinnare kan vara utrustad med ett huvud som förhindra tvinning. Tvinning av linan motverkas annars lätt med hjälp att ett lekande eller en tafs. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.