Tajmning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tajmning, varianter, uttal och böjningar av tajmning

Tajmning synonym, annat ord för tajmning, vad betyder tajmning, förklaring, uttal och böjningar av tajmning.

Synonym till tajmning

Andra språk

Tajmning på Engelska

  • timing

Hur används ordet tajmning

  1. Tramp eller foley är filmljud som läggs på efter filminspelningen men spelas in synkroniserat med filmen. Normalt är det vardagliga ljud, till exempel ljudet av fotsteg som trampar på olika material. Andra ljud kan vara rörelseljud, kläder som frasar eller cigaretter som glöder och inhaleras. Det finns ingen självklar gräns mellan tramp och ljudeffekter annat än att trampljud skapas och spelas in i realtid, synkroniserat med filmen. Om filmsekvensen visar en person som går på en asfaltstrottoar, in på en grusgång och ut på en gräsmatta spelar ljudinspelaren, trampkonstnären, in skapade ljud av sekvensen samtidigt som filmen spelas upp för att få rätt tajmning. Trampkonstnären använder ofta vardagliga föremål och kan till exempel ha en platta med något hårt för asfalten, en låda med grus för grusgången och ett tyg för gräsmattan. Med skor på fötterna eller händerna kan trampkonstnären sedan trampa i takt med skeendet på filmen. (källa)
  2. Erdogans, Opheims och Rios rollframträdanden, liksom karaktärerna själva, hyllades unisont bland recensenter. Carl Petersson Moberg från Göteborgs-Posten gillade karaktärernas komplexitet och att skådespelerskorna "lyckas skapa kontakt med tittaren och med små medel förmedlar de sina karaktärers motiv och drivkrafter." Filmkritikern Jacob Lundström imponerades av Aliette Opheims "intensiva" och "pådrivande" skådespel och att hon lyckas "kombinera en exakt tajmning och vardaglig slängighet". Författaren Thomas Engström lyfte fram Amed Bozans prestation som "fullkomligt trollbindande", och att Bozan "stämplar varje scen där han medverkar med ett orubbligt äkthetsbevis." Malin Krutmeijer: från Helsingborgs Dagblad ansåg att Erdogans och Bozans "äktenskapsdrama är en film i sig." Kulturskribenten Rakel Chukri på Sydsvenskan uppskattade karaktärernas trovärdighet och att skådespelet ger ett "smörgåsbord av olika typer av IS-svenskar". (källa)
  3. Spelbanor kallas för beatmaps. I varje beatmap kommer en låt att spelas och olika objekt kommer upp och man ska interagera med deras rytm med sitt pekdon. Det finns tre olika typer av objekt, "Hit Circles" "Sliders" och "Spinners". Det finns tre olika svårighetsgrader i osu!stream, easy, stream mode och expert mode. I "easy mode" kan man inte förlora och det kommer ganska få takter. I "stream mode" kommer det lite fler takter och man kan gå upp och ner i stream. Man startar på "medium" svårighet och om man träffar bra går man upp till hard, om man missar går man ner till easy och missar man för många där förlorar man. I "expert mode" är allting väldigt svårt, allting går fort och man förlorar väldigt lätt. Man låser upp expert mode om man får betyget A i stream mode. Det finns 6 olika betyg D, C, B, A, S och SS. Det finns även 2 specialbetyg, SH och SSH, som bara går att uppnå med modifikationerna Flashlight och / eller Hidden. Betyget avgörs nästan bara av ens "accuracy", som i sin tur avgörs av hur många av varje Hit-Score man får. Det finns tre olika sorters Hit-Score: miss, 50, 100 och 300 poäng. Ens Hit-Score avgörs hur bra tajmning man har när man trycker på en Hit-Circle, hur väl man följer en Slider och hur bra man snurrar en Spinner. Hit-Score är procentbaserat, där 100 % är då man har träffat alla objekt för 300, 33 % då man har träffat alla objekt för 100, och 0%, då man har missat alla objekt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.