Tankfartyg Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tankfartyg, varianter, uttal och böjningar av tankfartyg

Tankfartyg synonym, annat ord för tankfartyg, vad betyder tankfartyg, förklaring, uttal och böjningar av tankfartyg.

Synonymer till tankfartyg

Vad betyder och hur uttalas tankfartyg

Tankfartyg uttalas tank|far|tyg och är ett substantiv.

Ordformer av tankfartyg

Singular

tankfartyg
obestämd grundform
tankfartygs
obestämd genitiv
tankfartyget
bestämd grundform
tankfartygets
bestämd genitiv

Plural

tankfartyg
obestämd grundform
tankfartygs
obestämd genitiv
tankfartygen
bestämd grundform
tankfartygens
bestämd genitiv

Tankfartyg är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tankfartyg

  1. 7. "Bron". Danskt/svenskt kriminaldrama från 2013. Ett tankfartyg är på väg att krocka med Öresundsbron. När polisen kommer till platsen är besättningen försvunnen och de enda som finns ombord är fem ungdomar, kedjade och drogade. Endaste säsong 2 på Netflix. 8, 6 i betyg på IMDB. (källa)
  2. Efter vilken typ av transport de är avsedda att utföra, till exempel passagerarfartyg, tankfartyg, containerfartyg, biltransportfartyg. (källa)
  3. Tankfartyg (råoljetanker, gastankfartyg, kemikalietanker, produkttankfartyg). (källa)
  4. Råolja och raffinerade bränslespill från tankfartyg, fartygsolyckor, oljeplattformar och pipelines har skadat känsliga ekosystem på många olika ställen i världen, bland annat Exxon Valdez i Alaska, Deepwater Horizon i Mexikanska golfen, och Prestige i Spanien. Mängden olja som har spillts ut vid olyckor har varit upp till flera hundratusen ton. Storleken på utsläppen har dock inte visat sig ha lika stor betydelse för skadan som var oljespillet har skett, när, vilken typ av olja och hur känslig området är. (källa)
  5. Dagens fritidsbåtar har ofta skrov av något plastmaterial eller aluminium samt stål. I mindre omfattning byggs fortfarande även träbåtar. Stora fartyg har oftast skrov av stål med vattentäta skott med flera sektioner för ökad säkerhet. Dubbelbotten samt dubbel bordläggning förekommer till exempel i moderna tankfartyg. Segelbåtar och motorbåtar byggs även som katamaraner (med två skrov) eller som trimaraner (med tre skrov). Även större snabbgående passagerarbåtar eller färjor har byggts med katamaran- eller trimaranskrov. (källa)
  6. Tankfartyg – ett slags bulkfartyg avsett för flytande laster. (källa)
  7. Tankfartyg är ett slags bulkfartyg avsett för flytande laster, till exempel råolja, vatten, kemikalier och flytande livsmedel, vätskor. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.