Tankfull Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tankfull, varianter, uttal och böjningar av tankfull

Tankfull synonym, annat ord för tankfull, vad betyder tankfull, förklaring, uttal och böjningar av tankfull.

Synonymer till tankfull

Vad betyder och hur uttalas tankfull

Tankfull uttalas tank|full och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av tankfull

Böjning (i positiv) tankfull en ~ + subst. tankfullt ett ~ + subst. tankfulla den/det/de ~ + subst. tankfulle den ~ + mask. subst. Komparation tankfullare en/ett/den/det/de ~ + subst. tankfullast är ~ tankfullaste den/det/de ~ + subst.

Tankfull är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet tankfull

  1. van Gogh var prästson och tecknade redan som barn och var allvarlig, tyst och tankfull. Som ung man arbetade han som konsthandlare, ofta på resande fot, men han blev deprimerad efter att han förflyttats till London. Han vände sig till religionen och tillbringade en tid som missionär i södra Belgien. Senare drev han omkring vid dålig hälsa och i ensamhet. Han började måla år 1881 efter att ha flyttat tillbaka till sina föräldrar. Hans yngre bror Theo understödde honom finansiellt och de två upprätthöll en lång korrespondens. (källa)
  2. När TV-serien tar sin början handlar den om familjen Svensson som bor på Trollstigen 12 i Vivalla i Örebro. Pappa Gustav är brevbärare, socialdemokrat, fotbollsgalen och har ett stort intresse för tecknade serier, speciellt Katten Gustaf och Scooby-Doo. Mamma Lena jobbar på det lokala bankkontoret, är betydligt mer högerinriktad än sin man och har fört över den åsikten till sin dotter Lina. Sonen Max är en tankfull grabb som hela tiden utsätts för faderns idrottsintresse. Deras granne och närmsta vän Sara är kanske inte världens skarpaste person när det gäller att tänka, men de gillar henne ändå. När Sara flyttar och Göran och Annika flyttar in har de båda familjerna först svårt med att vänja sig vid varandra, i alla fall har Gustav det. Men snart kommer Gustav och Göran på god fot med varandra. (källa)
  3. Av samtiden beskrevs Scheele såsom varande av medelmåttigt växt, frisk och stark kroppsbyggnad, runt ansikte, röd hy och efter utseendet blodfull. Hans rediga uppsyn förrådde vid första påseendet ingenting synnerligen märkvärdigt, men ögonen röjde eld, talet en formerad stadga, som väckte uppmärksamhet och förtroende, hvilket senare dock icke utan umgänge var så lätt att upptäcka. Konst och förställning saknades alldeles hos honom, han mente hvad han talte och var uti vanligt umgänge allvarsam, tankfull och sökte utom sina mest älskade ämnen aldrig långa konversationer. Bragtes åter vetenskapliga frågor på tal, blev han i hög grad intresserad samt kunde då lätteligen förmås att utförligt redogöra för sina åsikter och till och med bestyrka dem genom förevisande av talrika experiment. (källa)
  4. När boken kom ut i USA skrev den välrenommerade kritikern Anthony Boucher i New York Times: "En fascinerande bok som är något utöver det vanliga. Ett användande av deckarformen för att presentera en tankfull och svidande skildring av framtiden - eller en tänkbar framtid. Det är besläktat med Kafka och science fiction och det vilar en nästan spöklik stämning över boken. Detta är svart kaviar av bästa märke.". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: