Telegrafapparat Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder telegrafapparat, varianter, uttal och böjningar av telegrafapparat

Telegrafapparat synonym, annat ord för telegrafapparat, vad betyder telegrafapparat, förklaring, uttal och böjningar av telegrafapparat.

Vad betyder och hur uttalas telegrafapparat

Telegrafapparat uttalas tele|graf|ap|par|at och är ett substantiv.

Ordformer av telegrafapparat

Singular

telegrafapparat
obestämd grundform
telegrafapparats
obestämd genitiv
telegrafapparaten
bestämd grundform
telegrafapparatens
bestämd genitiv

Plural

telegrafapparater
obestämd grundform
telegrafapparaters
obestämd genitiv
telegrafapparaterna
bestämd grundform
telegrafapparaternas
bestämd genitiv

Telegrafapparat är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet telegrafapparat

  1. Kavalleritelegraf kallades det slags krigstelegraf som medfördes av kavalleritelegrafpatruller i härför konstruerade packfickor och som avsåg att genom hastigt anordnade elektriska förbindelser åstadkomma rapportföring och ordergivning med telegraf eller telefon såväl på längre sträckor framför arméns front eller framför en opererande häravdelning som också under spanings- och bevakningstjänst före och under striden. Detta skedde antingen genom användandet av permanenta ledningar eller genom byggandet av lätta linjer. Kavalleritelegrafen i Sverige, som organiserades 1903, sedan 1897–1902 försök utförts, bestod av tunn järntråd, isolerad eller bar, och telegrafapparater, som även kunde användas för vanlig telefonering. Sedermera infördes vid kavalleriet, liksom vid infanteriet, trupptelegraf. (källa)
  2. Det gamla morsesystemet ersattes i början av 1900-talet allt mer av fjärrskrift med användande av en typ av telegrafapparat som liknar en vanlig skrivmaskin. Det nya systemet byggde på ett helt nytt telegrafalfabet, femenhetsalfabetet, där de olika tecknen bildas av fem olika impulser, strömförande och icke-stömförande i olika kombinationer. (källa)
  3. Telegrafremsa är den pappersremsa som kommer ut från en telegrafapparat. Den innehåller en text, som oftast klistras upp på ett papper. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.