Tempelbyggnad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tempelbyggnad, varianter, uttal och böjningar av tempelbyggnad

Tempelbyggnad synonym, annat ord för tempelbyggnad, vad betyder tempelbyggnad, förklaring, uttal och böjningar av tempelbyggnad.

Vad betyder och hur uttalas tempelbyggnad

Tempelbyggnad uttalas tempel|bygg|nad och är ett substantiv.

Ordformer av tempelbyggnad

Singular

tempelbyggnad
obestämd grundform
tempelbyggnads
obestämd genitiv
tempelbyggnaden
bestämd grundform
tempelbyggnadens
bestämd genitiv

Plural

tempelbyggnader
obestämd grundform
tempelbyggnaders
obestämd genitiv
tempelbyggnaderna
bestämd grundform
tempelbyggnadernas
bestämd genitiv

Tempelbyggnad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tempelbyggnad

  1. Tempelbyggnader i någon form har troligen funnits mycket länge, de äldsta säkra beläggen är dock Göbekli Tepe från omkring 12.000 f. Kr. (källa)
  2. Gripen härstammar troligen från Levanten, omkring andra årtusendet f.Kr. och den förekommer ofta i främreorientalisk och mediterran konst och ornamentur från antiken. Liksom sfinxen avbildades den vanligen i en vaksamt hopkrupen position, ofta framför ingången till tempelbyggnader och dylikt. (källa)
  3. Parallellt förekom det så kallade munk- och nunneteglet. Den äldsta typen fanns på grekiska tempelbyggnader. Tegelplattorna var plana med uppvikta kanter, skarven täcktes av en smal panna med vinkelformat tvärsnitt. Denna täckpanna utvecklades under senantiken till en halvcylinder. Senare utformades även den underliggande täckpannan rundad och kallades "nunna" medan den överliggande täckpannan fick heta "munk", en anspelning på klassisk samlagsställning. Dessa nu ålderdomliga taktegel tillverkades långt efter andra världskriget och förekommer fortfarande på hus i Italien. (källa)
  4. En speciell helande metod som Asklepios introducerade var inkubationen. I den helades patienten genom drömterapi och gudomlig vägledning under sömn eller meditation i särskilda tempelbyggnader på heliga platser. Ett huvudcenter för verksamheten upprättades i Epidauros i Argolis, dit människor vallfärdade i stora mängder. Liknande centra skapades på många platser som Aten och Kos, där en känd medicinsk skola fanns, och där bland annat Hippokrates senare utvecklade sin verksamhet utifrån denna grund. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.