Term Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder term, varianter, uttal och böjningar av term

Term synonym, annat ord för term, vad betyder term, förklaring, uttal och böjningar av term.

Synonymer till term

Vad betyder och hur uttalas term

Term uttalas term och är ett substantiv -en -er.

Term betyder:

Ordformer av term

Singular

term
obestämd grundform
terms
obestämd genitiv
termen
bestämd grundform
termens
bestämd genitiv

Plural

termer
obestämd grundform
termers
obestämd genitiv
termerna
bestämd grundform
termernas
bestämd genitiv

Term är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Term på Engelska

 • term

Hur används ordet term

 1. Adaption – term för att överföra en berättelse från ett medium till ett annat. (källa)
 2. En gallupundersökning är en statistisk metod för att mäta den allmänna opinionen. Metoden uppfanns av den amerikanske sociologen George Gallup, som arbetade med marknadsundersökningar och grundade American Institute of Public Opinion år 1935. Gallups metod fick ett mycket stort genomslag, och i Sverige blev gallupundersökning eller bara gallup en vanlig term för en opinionsundersökning. (källa)
 3. Garageband är en term som oftast används för musikgrupper som just bildats, och brukar bestå av tonåringar eller personer som är ungefär 20 år gamla. Termen kommer från grupper som övar i garage. Sedan termen etablerats har den även kommit att syfta på grupper som inte övar i garage, men på liknande platser, som till exempel förråd, källare, lagerlokal, eller vindsvåningar. Ibland kallas band som övar nere i källaren för "källarband". (källa)
 4. Corps de garde – en fransk term som betecknar en vaktbyggnad med logement. (källa)
 5. Street Performance är en underhållningsform som ibland kallas gatuteater, vilket är något missvisande. Gatuartisteri är en term som också används. Street Performance handlar om att uppträda på gatan i syfte att tjäna pengar. Det förekommer en diskussion inom genren huruvida det är en version av Performance Art eller ett sätt att försörja sig. (källa)
 6. Begreppet gatuvåld avset våld på gator och andra allmänna platser. Ordet förknippas ofta med gäng, "helgbråk" på fredags- och lördagskvällarna samt att människor ärädda för att gå ut. Ordet var vanligare i det svenska språket på 1900-talet, men sedan 1990-talet talar man oftare istället om våldet i samhället, en bredare term som inte bara inkluderar bråk på gatorna utan även till exempel våld i nära relationer. (källa)
 7. Generationsklyfta är en term för att beskriva en stor kontextuell skillnad i kunskaper, erfarenheter och åsikter mellan människor som är födda med en generations mellanrum och som inte medieras. (källa)
 8. Genomgående är en heraldisk term som betecknar att en bild i skölden fortsätter ända ut till sköldkanterna i stället för att vara omgiven av sköldfältet på alla sidor. (källa)
 9. Ordet tidsålder används ofta som en generell term för långa geologiska tidsintervall. Inom geologin har det också utvecklats ett system av enheter för olika långa tidsintervaller. Dessa bildar ett hierarkiskt system enligt tabellerna nedan. En eon delas in i flera eror, en era delas in i perioder, osv. För de senaste 540 miljoner åren har den Internationella kommissionen för stratigrafi nästan fullt ut definierat och namngivit fem nivåer i systemet (från eoner till åldrar), medan systemet är mindre djupt för äldre tidsåldrar där kunskapen är mindre. (källa)
 10. Glacifluvial är en term för landformer som formats av glaciärers och inlandsisars smältvattensälvar, till exempel rullstensåsar, randdeltan och sandur. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.