Uttryck Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder uttryck, varianter, uttal och böjningar av uttryck

Uttryck synonym, annat ord för uttryck, vad betyder uttryck, förklaring, uttal och böjningar av uttryck.

Synonymer till uttryck

Vad betyder och hur uttalas uttryck

Uttryck uttalas ut|tryck och är ett substantiv -et; pl. uttryck.

Ordformer av uttryck

Singular

uttryck
obestämd grundform
uttrycks
obestämd genitiv
uttrycket
bestämd grundform
uttryckets
bestämd genitiv

Plural

uttryck
obestämd grundform
uttrycks
obestämd genitiv
uttrycken
bestämd grundform
uttryckens
bestämd genitiv

Uttryck är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Uttryck på Engelska

 • expression - expressive, facial expression, express one', s disappointment
 • expression - strong language, curse, oath

Hur används ordet uttryck

 1. Årets visuella uttryck: ERIK VALLSTEN för Grotescos sju mästerverkMotivering: Prestationen att med genuin känsla för humor och berättande, sätta en unik visuell prägel på vart och ett av denna series väsensskilda delar är faktiskt häpnadsväckande och alldeles fantastik. (källa)
 2. Fågelvägen avser det kortaste avståndet mellan två geografiska punkter längs en rät linje, oavsett topografiska hinder, så som sträckan kan mätas på en karta. I överförd användning i uttryck betyder det att ta den kortaste vägen, raka vägen, till något. (källa)
 3. Fågelfängare - föråldrat uttryck för person som yrkesmässigt eller med förkärlek bedriver fågeljakt. (källa)
 4. Vid addition av algebraiska uttryck adderas termer av samma slag var för sig genom att deras koefficienter adderas. Exemplet nedan visar hur addition av algebraiska termer går till. (källa)
 5. Gadd (ved) – ett gammalt uttryck för ved som innehåller mycket tjära. (källa)
 6. Gage är ett uttryck för en engångslön, i första hand inom artistbranschen. Det vanligaste är ett band som får dela på en summa efter att de genomfört en spelning inför publik. (källa)
 7. Gallicism är ett språkligt uttryck som påverkats av franskan. Uttrycket kommer från latinets gallicus, som betyder "gallisk", "från Gallien". (källa)
 8. Att ha skelett i garderoben är ett idomatiskt uttryck för att ha hemligheter som kan vålla skada för personen i fråga om de kommer fram. (källa)
 9. En adress är en beskrivning av en plats för till exempel en bostad eller lokal. Det kan även betyda en unik logisk plats, exempelvis i uttryck som "IP-adress" eller "minnesadress". (källa)
 10. Syftet med gatukonst varierar. Dels rör det sig om ett rent konstnärligt uttryck. Det finns också i gatukonsten ofta en vilja till att omforma staden till ett mer personligt eller socialt rum. Genom att sätta ut sina egna konstverk i staden gör man ett personligt intryck på och avtryck i densamma. Likaså finns det i gatukonsten ett drag av platsskapande, ett sätt att försöka tillföra rum, mening och sammanhang i en stadsmiljö. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.