Tidsplanering Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tidsplanering, varianter, uttal och böjningar av tidsplanering

Tidsplanering synonym, annat ord för tidsplanering, vad betyder tidsplanering, förklaring, uttal och böjningar av tidsplanering.

Vad betyder och hur uttalas tidsplanering

Tidsplanering uttalas tids|plan|er|ing och är ett substantiv.

Ordformer av tidsplanering

Singular

tidsplanering
obestämd grundform
tidsplanerings
obestämd genitiv
tidsplaneringen
bestämd grundform
tidsplaneringens
bestämd genitiv

Plural

tidsplaneringar
obestämd grundform
tidsplaneringars
obestämd genitiv
tidsplaneringarna
bestämd grundform
tidsplaneringarnas
bestämd genitiv

Tidsplanering är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tidsplanering

  1. Normalt är det ordföranden, ofta i samarbete med övriga medlemmar i presidiet, som inte bara fördelar ordet på ett sammanträde, utan som också lägger upp de organisatoriska planerna inför sammanträdet, såsom att upprätta förslag till dagordning och tidsplanering. Det är ordföranden som har ansvar för att kalla till sammanträde. Tidpunkterna för sammanträden brukar fastställas av presidiet eller av alla ledamöter. Övriga ledamöter kan begära att ordförande kallar till sammanträde. Föreningens stadgar eller reglementen brukar reglera hur många ledamöters begäran om sammanträde som krävs för att ordföranden ska vara tvungen att kalla. (källa)
  2. Teaterproducent är en yrkesgrupp som på en teater (eller ett operahus eller dans-/balettkompani) under teaterledningen är ansvarig för produktionen och samordningen av en scenuppsättning med dess alla delar, personalgrupper, tidsplanering, men ofta också finansiering, budgetarbete, publikarbete, marknadsföring och eventuell turnéplanering. Producenten arbetar i nära samverkan med den konstnärliga ensemblen, som utformar själva iscensättningen (regissör, scenograf, skådespelare etc). (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.