Tillgång synonym, annat ord för tillgång, vad betyder tillgång, förklaring, uttal och böjningar av tillgång.

Synonymer till tillgång

Tillgång översättning

Engelska

access
good supply of water, have access to a phone
supply, asset
shareholding, abundant supply of labour, she is an asset to the company, live beyond one', s means

Hur används ordet tillgång

  1. Under en F1-säsong har teamen tillgång till fyra testdagar, de första två efter deltävlingen i Bahrain i slutet av mars och de avslutande två efter tävlingen i Barcelona den 12 maj. Stallen måste låta förare utan F1-erfarenheter testa under två av de fyra dagarna, övriga två går till ordinarie förare eller tredjeförare. Alfa Romeo har hittills låtit sina förare Kimi Räikkönen och Antonio Giovanazzi köra samtliga test och filmdagar och därför är det troligt att man fortsätter med dem när det handlar om att utveckla nya delar till bilen. (aftonbladet.se)
  2. Anledningen till att man odlade inne i staden var att där fanns det både gott om arbetskraft – dvs kvinnor och barn – och bra tillgång till gödsel – dvs avföring från både människor och djur. (svt.se)
  3. Förutom tillgång till mat och vatten kan burfåglar ha andra behov som behöver tillgodoses som badmöjligheter, bolåda för häckande fåglar, leksaker för att undvika att intelligenta fåglar blir uttråkade, låsbar burdörr för intelligentare arter som annars kan lista ut hur burdörren öppnas. (wikipedia.org)
  4. Kolonihäckning är ett begrepp inom ornitologi som används om fågelarter där paret alltid eller ibland häckar i grupp med andra par. Kolonihäckning ökar skyddet mot predation, och ju större koloni desto bättre häckningsresultat. Större kolonier har fler vakande ögon och större möjlighet att försvara sig. Det finns också studier som visar på att de vuxna fåglarna i genomsnitt får en längre livslängd bland kolonihäckare. En faktor som håller nere storleken på kolonierna är tillgång på föda. (wikipedia.org)
  5. Gasol tillverkas i första hand vid gasterminaler för framställning av naturgas, men produktion från petroleum sker också. Huvudsakligen används gasol för energiändamål i industrin på grund av sin effektivitet och enkelhet i hanteringen. Gasol används också i situationer där det inte finns tillgång till elektriska nät, till exempel i husvagnar, i glest befolkade områden och inom militären. I industrin används gasol som bränsle för värmnings- och värmebehandlingsprocesser och som bränsle till inomhusgående truckar. (wikipedia.org)
  6. Gasturbiner kombineras ofta med ångturbiner i sk kombikraftverk för högre effektivitet. Trots sin enorma tillgång till naturgas, vars användning tidigare knappast kännetecknats av hushållning och energieffektivitet, är det i denna mer effektiva form Ryssland bygger naturgasbaserade baslastverk idag. (wikipedia.org)
  7. Street Performance har sina rötter i det medeltida gycklandet då en resande underhållare inte fick tillgång till de finare etablissemangen. Gator och torg blev då det naturliga forumet. Också nu finns det artister som lever på att underhålla människor på gator och torg. Föreställningarna kan innehålla magi, jonglering, teater, akrobatik eller eldkonster. Allt ryms inom genren. Målet med underhållningsformen är att inte behöva anpassa sig till teatrar eller specifika platser utan att kunna göra det som passar artisten för stunden. Det är en av de mest spontana och intimaste underhållningsformerna som finns eftersom ingen scen separerar publiken och artisten och oväntade saker utifrån drabbar föreställningen titt som tätt. (wikipedia.org)
  8. Prostitution förmedlas idag främst över Internet, på bordeller och på olika massagekliniker. Den gamla gatuprostitutionen har i västvärlden, med tillgång till internet, till stor del fått ge vika för andra former av prostitution. (wikipedia.org)
  9. Glidflygplan enligt bilden till höger var vanliga i segelflygets barndom. De användes då till nybörjarskolning för att eleven skulle lära sig att hantera och koordinera roderrörelserna. När segelflyget under 1950/60-talet fick tillgång till tvåsitsiga flygplan lämpliga för nybörjarskolning med läraren med i planet kom glidflygplanen ur bruk. (wikipedia.org)
  10. Faktorer som förebygger stridsutmattning är god moral, tillgång till mat och vila, tilltro till befälen och den egna förmågan, samt kunskap om normala psykiska reaktioner i strid. Genomgångar efter strid (debriefing) förebygger stridsutmattningen[källa behövs]. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Tillgång Synonymer Betyder Uttal