Trött Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder trött, varianter, uttal och böjningar av trött

Trött synonym, annat ord för trött, vad betyder trött, förklaring, uttal och böjningar av trött.

Synonymer till trött

Andra språk

Trött på Engelska

  • tired - dog-tired, he was tired and fell right asleep, she seemed a little tired and listless

Hur används ordet trött

  1. lacka/lack på - sur, trött, vresig (jämför dagens slang "lacka ur"). (källa)
  2. Vid mycket kraftiga smärtor kan det dock hända att exempelvis diklofenak inte hjälper. Smärtlindring får då ges i form av spruta på vårdcentral eller på en akutmottagning. Oftast innehåller denna spruta morfin eller kodein, vilket - förutom att det lindrar smärtan - också gör att musklerna slappnar av och att patienten känner sig yr och trött. (källa)
  3. I de fall den sjuke har symtom som den söker för är det ofta trött- och orkeslöshet samt andfåddhet även vid lätt ansträngning eller ibland kärlkramp beroende på att vävnader inte får tillräckligt med syre medan personen i övrigt är ganska opåverkad, trots att hemoglobinhalten är 80-50 g/L eller ofta lägre. Huden kan vara lätt gulblek på grund av lätt ikterus. Symtom från mag- tarmkanalen kan vara tungsveda, illamående och ibland även diarré. Viktminskning förekommer men feber och blödningssymtom är ovanligt. (källa)
  4. Ett välbehag uppkommer när en person dricker en mindre mängd alkohol och anledningen till detta är att alkoholen då främst påverkar dopaminsystemet. Om personen sedan dricker mer påverkas GABA-receptorerna vilket gör att muskler slappnar av och personen som dricker alkohol blir trött. Det är dock väldigt individuellt hur mycket en person behöver dricka för att hamna i de olika stadierna. (källa)
  5. i stället för konjunktionen så: Amanda var mycket trött, en kvart senare gick hon och lade sig. (källa)
  6. Lucky Luke - Bang Lucky Luke (Pang Lucky Luke, intro), Poor lonesome cowboy (Trött ensam cowboy, slut). (källa)
  7. Anledningarna till att singelolyckor sker är i huvudsak tre saker: trötthet, för hög hastighet samt alkohol- och/eller drogpåverkan. Ofta förekommer alla tre anledningar vid en singelolycka i och med att man vid alkohol och drogpåverkan missbedömer hastighet och hur trött man är jämfört med om man vore nykter. (källa)
  8. Sju sovare, sjusovardagen eller sju sovares dag infaller 27 juli. Fram till år 1901 var dagen en helgondag i Sverige. De sju sovarna var enligt en legend sju fromma män som insomnade omkring år 250 under den romerske kejsaren Decius förföljelser mot de kristna och som sedan sov i nästan 200 år. Folkliga traditioner säger att den som sover länge den här dagen kommer att vara trött ett helt år framåt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.