Trast Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder trast, varianter, uttal och böjningar av trast

Trast synonym, annat ord för trast, vad betyder trast, förklaring, uttal och böjningar av trast.

Vad betyder och hur uttalas trast

Trast uttalas trast och är ett substantiv -en -ar.

Trast betyder:

Ordformer av trast

Singular

trast
obestämd grundform
trasts
obestämd genitiv
trasten
bestämd grundform
trastens
bestämd genitiv

Plural

trastar
obestämd grundform
trastars
obestämd genitiv
trastarna
bestämd grundform
trastarnas
bestämd genitiv

Trast är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Trast på Engelska

  • thrush

Hur används ordet trast

  1. Koltrasten beskrevs första gången taxonomiskt 1758 av Carl von Linné i den tionden upplagan av hans Systema Naturae under dess nuvarande vetenskapliga namn Turdus merula. Namnet härstammar från två latinska ord, turdus som betyder "trast" och merula som helt enkelt betyder "koltrast". (wikipedia.org)
  2. Rödvingetrast är en mindre trast som mäter 19–23 cm. Könen är lika, med brun rygg och streckad vit undersida. De tydligaste kännetecknet är bröstets röda sidor, de undre roströda vingtäckarna och det vita ögonbrynsstrecket. (wikipedia.org)
  3. Björktrast (Turdus pilaris) är en trast som är vanligt förekommande i sitt häckningsområde i norra Palearktis. (wikipedia.org)
  4. Data från en molekylärstudie utförd 2007 indikerar att taltrastens närmaste släktingar är dubbeltrast (T. viscivorus) och kinesisk trast (T. mupinensis) som båda har liknande teckning som taltrasten. Dessa tre arter är tidiga utskott från Turdus-släktets utvecklingslinje innan de diversifierades och spreds över jorden. Deras släktskap med övriga europeiska trastar, som exempelvis koltrasten (T. merula), är däremot inte lika nära. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.