Trava synonym, annat ord för trava, vad betyder trava, förklaring, uttal och böjningar av trava.

Synonym till trava

Vad betyder och hur uttalas trava

Trava uttalas trava och är ett verb -de  röra sig i trav; hästen travar  lägga i trave, stapla.

Ordformer av trava

Aktiv

trava
infinitiv
travar
presens
travade
preteritum
travat
supinum
travande
presens particip
trava
imperativ

Passiv

travas
infinitiv
travas
presens
travades
preteritum
travats
supinum

Perfekt particip

travad en
~ + subst.
travat ett
~ + subst.
travade den/det/de
~ + subst.

Trava är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Trava översättning

Engelska

trot
pile
up

Hur används ordet trava

  1. Tre kärringar, och andra tre, och tre och tre och trettiotre,' och tre sprang förut, och tre trava efter – hur många kärringar var det? Svar: Tre – för de andra var ju ”andra”, dvs inga kärringar. (wikipedia.org)
  2. Första gången lådvin såldes i Sverige var i november 1996. Konstruktionen med en tät, mjuk plastpåse i en robust låda av kartong (engelska bag in box, ’påse i låda’) är inte unik för lådvin. Lådviner kommer dock vanligen med en kran som gör det enkelt att tappa vin i glas. Förpackningen underlättar transport genom att den väger mindre, inte spricker och är lättare att trava, eftersom den är blockformad. Det finns också ofta ett bärhandtag. Eftersom förpackningen lättare kan återförslutas kan hållbarheten ofta vara längre än för en öppnad flaska. Men plast har inte en allt för tät struktur, och därför rekommenderas att förbruka vitt vin och rosévin inom sju dagar, för att inte förlora sin viktigaste egenskap: friskheten, medan rött vin kan klara sig i öppnad förpackning upp till 14 dagar. För förvaring av de öppnade förpackningarna gäller kylskåp för vitt vin och rosévin och svalskåp för rödvin. (wikipedia.org)
  3. Piaff (efter franska piaffement, av piaffer, 'trava på stället', 'stampa') är en rörelse inom klassisk dressyr. Rörelsen kännetecknas av att ryttaren får hästen att utföra en taktfast hög, mycket samlad trav med kadens under knappt skönjbar förflyttning framåt, med sänkt kruppa och vikten förflyttad mot bakbenen, som befinner sig långt under hästen. Bogarna ska vara lätta och rörliga, och ryggen elastisk och mjuk. Piaff kallas ofta för trav på stället, vilket i så fall är helt korrekt då det handlar om mycket samlad trav. (wikipedia.org)
  4. Trava (ort), Friuli-Venezia Giulia, Provincia di Udine, 46.4386°N 12.89937°Ö / 46.4386, 12.89937 (Trava (ort)) (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.