Triljon Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder triljon, varianter, uttal och böjningar av triljon

Triljon synonym, annat ord för triljon, vad betyder triljon, förklaring, uttal och böjningar av triljon.

Vad betyder och hur uttalas triljon

Triljon uttalas trilj|on [-o´n] och är ett substantiv -en -er.

Triljon betyder:

Ordformer av triljon

Singular

triljon
obestämd grundform
triljons
obestämd genitiv
triljonen
bestämd grundform
triljonens
bestämd genitiv

Plural

triljoner
obestämd grundform
triljoners
obestämd genitiv
triljonerna
bestämd grundform
triljonernas
bestämd genitiv

Triljon är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet triljon

  1. En kvadriljon är det tal som kan skrivas med en etta följd av 24 nollor, 1024. SI-prefixet för detta tal är yotta. En kvadriljon är alltså en miljon triljoner eller en miljontedel av en kvintiljon (se mycket stora tal), och skrivs 1 000 000 000 000 000 000 000 000 med siffror. (källa)
  2. Räkneord är en av ordklasserna. Vanligen delar man in klassen i grundtal (kardinaltal), ordningstal (ordinaltal) och övriga. Räkneorden i svenskan utgör en liten, sluten ordklass där de ingående ordens betydelse anger exakta numeriska värden, ett, halvannan, två och så vidare. Betydelsemässigt ansluter till räkneorden en öppen större grupp precisa mängdord som grammatiskt utgör substantiv, dussin, tjog, miljon, triljon (kollektiva tal). Dubbel, trefaldig är exempel på multiplikativa tal. (källa)
  3. En triljon är det mycket stora talet 1 000 000 000 000 000 000 (en etta följd av 18 nollor) eller 1018 i tiopotensnotation eller en miljon upphöjd till tre. Samma antal kan anges som "en miljon biljoner" eller en miljard miljarder. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.