Trilla Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder trilla, varianter, uttal och böjningar av trilla

Trilla synonym, annat ord för trilla, vad betyder trilla, förklaring, uttal och böjningar av trilla.

Synonymer till trilla

Vad betyder och hur uttalas trilla

Trilla uttalas trilla och är ett verb -de.

Trilla betyder:

Ordformer av trilla

Aktiv

trilla
infinitiv
trillar
presens
trillade
preteritum
trillat
supinum
trillande
presens particip
trilla
imperativ

Passiv

trillas
infinitiv
trillas
presens
trillades
preteritum
trillats
supinum

Perfekt particip

trillad en
~ + subst.
trillat ett
~ + subst.
trillade den/det/de
~ + subst.

Trilla är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Trilla på Engelska

  • tumble - fall over, the tears are rolling

Hur används ordet trilla

  1. Klätterställning är en konstruktion som finns på lekplatser, avsedd för lek och klättring. Klätterställningar innehåller förutom klätterredskap ofta rutschkanor och andra underhållande redskap som stimulerar kroppslig och social träning. Klätterställningar är ofta belägna mitt i sandlådor, för att begränsa skador i fall barnen skulle trilla ner. (källa)
  2. Modemkapningar kan bara drabba personer som använder telefonmodem, med bredband är man skyddad (dock ej om man har fax installerat). Brandväggar och antivirusprogram kanske eller kanske inte hjälper, beroende på typ. Strikt taget är som sagt inte en modemkapning något som kan utföras mot användarens vilja, varför inte alla brandväggar och antivirusprogram tar hand om det, i alla fall inte med standardinställningarna. Konsumentverket har tagit fram ett program, "bluffstopparen", som varnar om något program försöker ändra uppringningsnummer. Den stoppar det dock inte utan användarens godkännande, så någon som verkligen struntar i alla varningar kommer fortfarande att riskera att trilla dit. (källa)
  3. Namnet "piller" för snarare tanken till äldre tiders pillertrillande, när läkemedel och hjälpämnen bakades ihop till en deg som rullades (trillades) till runda piller. En bra apotekare kunde trilla piller som höll en ganska god precision, men det var vanligt att halten aktiv substans varierade mellan pillren. (källa)
  4. 18 februari 1968 i Muskegon, Michigan anordnades den första Snurfer-tävlingen. Tävlingen gick ut på att ta sig snabbast från start till mål. Det tog mellan 9 och 12 sekunder (flygande start). De snabbaste åkte över 70 km/h. Att ta sig i mål utan att trilla var en dröm för de flesta men att bara överleva var en seger. Tävlingarna i Muskegon blev årliga och hölls i 12 år. Snurfern var en leksak, Snowboarden uppfanns 10 år senare. Då var skidåkning den stora inspirationskällan. Man började bygga med skidteknik, bindningar, stålkanter och belag. För första gången kunde man svänga med brädorna och använda dem i preparerad pist. Nu började man tävla i olika slalomgrenar och brädorna blev tillåtna i skidanläggningar. På 90-talet kom inspirationen från Skateboard. Klädmodet, musiken och tricken är hämtade ifrån skateboard. (källa)
  5. Svindel i form av höjdskräck innebär att man känner rädsla för att trilla ner om man till exempel klättrat på en stege eller står på en balkong. Benen känns svaga, man får ett sug i magen och tankar som "tänk om jag skulle få för mig att hoppa" kan uppstå. Om man kan stå på balkonger och gå i trappor trots att man känner rädsla för att falla ner innebär det att man har sin rädsla under kontroll, detta kallas höjdskräck. Man kan också ha höjdskräck av högre grad, höjdfobi, i sådana fall går man inte nära trappor eller balkonger alls. (källa)
  6. Trilla – diskusliknande träskiva brukad i leken slå trilla. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.