Tvekamp synonym, annat ord för tvekamp, vad betyder tvekamp, förklaring, uttal och böjningar av tvekamp.

Synonymer till tvekamp

Hur används ordet tvekamp

  1. Fynd av andra koggar, dock mindre välbevarade än Bremerkoggen, finns på ett flertal platser i norra Europa: Zuiderzee och Almere i Holland, från Danmark Kolding, i Vejbystrand och den så kallade Lille Kreme-koggen. I Norge finns koggfynd från Sellöerne och i Sverige från Helgeandsholmen, Mollösund, Bossholmen vid Oskarshamn och Skanör. De två medeltidskoggarna Tvekamp av Elbogen och Enighet av Elbogen som byggdes i Malmö, finns sedan år 2014 i Västerås historiska skeppsmuseum vid Frösåkers brygga. (wikipedia.org)
  2. Med tiden blev det vanligare med trubbiga alternativ till de skarpa stridsvapnen. Stridsutrustningen utvecklades och förfinades under århundradenas gång men även rustningar för tornerspelen förändrades. På 1300-talet hade det utvecklats en speciell typ av hjälm för tvekamp med lans, den så kallade grodmunshjälmen som än idag används i heraldiska vapen. Sköldarna förändrades också, och man började använda en typ med ett urtag så att lansen kunde stödjas under ritt. (wikipedia.org)
  3. Envig var en typ av tvekamp som användes för att avgöra rättstvister i äldre tid och som vanligtvis utkämpades med vapen. Envig föreskrevs i ärekränknings- och förtalsmål i den så kallade hednalagen, ett medeltida svenskt lagfragment som citeras i Olaus Petris Svenska krönika 1607. I de medeltida nordiska lagarna finns inte längre envigen kvar. Men sedvänjan levde ändå kvar som olagliga dueller. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Tvekamp Synonymer Betyder Uttal

Populärast: