Typisera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder typisera, varianter, uttal och böjningar av typisera

Typisera synonym, annat ord för typisera, vad betyder typisera, förklaring, uttal och böjningar av typisera.

Vad betyder och hur uttalas typisera

Typisera uttalas typ|is|era och är ett verb -de.

Typisera betyder:

Ordformer av typisera

Aktiv

typisera
infinitiv
typiserar
presens
typiserade
preteritum
typiserat
supinum
typiserande
presens particip
typisera
imperativ

Passiv

typiseras
infinitiv
typiseras
presens
typiserades
preteritum
typiserats
supinum

Perfekt particip

typiserad en
~ + subst.
typiserat ett
~ + subst.
typiserade den/det/de
~ + subst.

Typisera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet typisera

  1. I Svenska Dagbladet skrev Ingmar Björkstén: "Med dagens roman Gentlemen är det dags att slå fast att Klas Östergren motsvarar högt ställda krav på ett meningsfullt, personligt färgat författarskap... Gentlemen står för en moralisk hållning i en tid då världen vittrar sönder... Han går in i sina karaktärer med den suveräne reporterns blick för den vältaliga, typiserande detaljen och med den födde författarens inlevelse... Gentlemen är en svart komedi, generöst fylld av festliga typer och situationer och genomsyrad av en tids- och språkkänsla som är nästintill osviklig.". (källa)
  2. I Svenska Dagbladet skrev Ingmar Björkstén: "Med dagens roman Gentlemen är det dags att slå fast att Klas Östergren motsvarar högt ställda krav på ett meningsfullt, personligt färgat författarskap... Gentlemen står för en moralisk hållning i en tid då världen vittrar sönder... Han går in i sina karaktärer med den suveräne reporterns blick för den vältaliga, typiserande detaljen och med den födde författarens inlevelse... Gentlemen är en svart komedi, generöst fylld av festliga typer och situationer och genomsyrad av en tids- och språkkänsla som är nästintill osviklig.". (källa)
  3. Engelbrekt är skriven på en för sin tid typisk högstämd orimmad svenska där Berg även låter danskarna sjunga på sitt modersmål. Huvudpersonen är som figur en typiserad man, som pekar med hela handen på ett sätt som gör att folk följer honom. När starka krafter manar till strid emot Engelbrekt, vill denne hellre än att spilla ett folks blod, resignerat dra sig tillbaka och på så sätt ändå få sympatierna på sin sida. En typisk nationalhjälte kan göra så, särskilt eftersom han mördas, fast inte på scenen, och dör med folkets väl på sina läppar. En kör, inte han själv, fullständigar engelbrektfiguren genom att på ett folkligt enkelt och symbolartat sätt, i en ballad, likna folkledaren vid en duva på liljekvist. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.