Ullkarda Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ullkarda, varianter, uttal och böjningar av ullkarda

Ullkarda synonym, annat ord för ullkarda, vad betyder ullkarda, förklaring, uttal och böjningar av ullkarda.

Vad betyder och hur uttalas ullkarda

Ullkarda uttalas ull|karda och är ett substantiv.

Ordformer av ullkarda

Singular

ullkarda
obestämd grundform
ullkardas
obestämd genitiv
ullkardan
bestämd grundform
ullkardans
bestämd genitiv

Plural

ullkardor
obestämd grundform
ullkardors
obestämd genitiv
ullkardorna
bestämd grundform
ullkardornas
bestämd genitiv

Ullkarda är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ullkarda

  1. Lovikkavanten stickas av hoptvinnat förgarn som sedan tvättas och ruggas med en ullkarda. Lovikkavanten har en dubbel krage och de flesta även en mönsterbård vid handleden ofta med olikfärgade kryss och en flätad snodd med tofs. Kragningen, bården och tofsen är dekorativa men kommer ur funktioner som möjlighet att vika ner kragen för att göra vanten längre, bården kan fungera som en mudd som snörper ihop vantarna så att det inte kommer in snö i dem och tofsen för att knyta ihop vantarna och lättare hänga upp dem vid torkning. (källa)
  2. Erika Aittamaas man August Aittamaa arbetade i skogen och familjen var fattig med många barn. För att tjäna pengar brukade Erika Aittamaa sticka för försäljning. En gång då hon skulle sticka ett par extra tjocka vantar gjorde hon ett misstag, vantarna blev så tjocka och stela att beställaren inte ville ha dem. Erika tvättade och borstade vantarna med en ullkarda så att de blev skönare, och lovikkavanten blev till. Detta ska ha skett år 1892. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.